NB I

Minden meccsen nyomás alatt…

Csapatkapitánya szerint aki felhúzza az FTC mezét, tudnia kell elviselni a nyomást.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Emlékezetes győzelmet aratott a Ferencváros az OTP Bank Liga 23. fordulójában, hiszen kétgólos hátrányról fordított a Zalaegerszeg otthonában. A várakozásoknak megfelelően nem volt könnyű dolguk a fővárosiaknak, hiszen a nyeretlen ZTE ezen a meccsen is nagyon hajtott az első sikerére. Az FTC legtapasztaltabb játékosa, Balog Zoltán is tudta, csak akkor nyerhetnek, ha maximálisan odateszi magát a csapat. Az első félidőben voltak nehézségeik, de a második 45 percben az ellenfél második gólja kongatta meg számukra a vészharangot.

A Rangadó.hu megkeresésére Balog Zoltán elmondta, eleinte az egész csapat tompábbnak tűnt, ő pedig arcüreggyulladással küszködött, ezért hőemelkedése volt, de nem akart kimaradni a kezdőből, nem szerette volna megbontani a hátsó alakzatot.

– Mikor érezték meg a szikrát, amely végül lángra lobbant, és sikerült a fordítás?
– Amikor szépítettünk! Látszik, hogy egyre erősebb a csapat, hiszen null-kettőnél sem estünk össze. Ha akkor megroppanunk, kivégezhettek volna minket, de ott észbe kapott mindenki, hogy ezt nem lehet ennyiben hagyni! Időben jött a szépítés, és ez lökést adott, hogy igenis tudunk egyenlíteni! Az már csak hab volt a tortán, hogy sikerült a győzelmet is megszerezni. A második félidőben a szél is a segítségünkre volt. Sajnos nem volt szerencsém a választásnál. A Vasas ellen is széllel szemben kezdtünk, de akkor hagyott minket támadni az ellenfél, és ez jól jött ki. Húsz perc után észbe kaptak, följöttek ránk, és bátran elrugdosták a labdákat, mondván, a szél úgyis visszahozza.

– Zalaegerszegen éppen az első félidő volt az, amely nem a terveik szerint sikerült…
– A ZTE feltolta magát, s ekkor volt egy kis összevisszaság! Nem tudtuk rendezni a sorokat, a szerencsének is köszönhetjük, hogy csak tizenegyesből kaptuk gólt a félidő végén. Az egész csapat tompább volt, én még mindig arcüreggyulladással küszködtem, és hőemelkedésem volt, de nem akartam szólni Détári Lajosnak, nem szerettem volna megbontani a hátsó alakzatot. A szünetben erélyesebb helyreigazítást kaptunk, aztán a második gól nagyon rosszul jött, egy szöglet utáni figyelmetlenségből kaptuk. De ezzel megkongatták számunkra a vészharangot! A hazaiaknak nem nagyon voltak helyzeteik, eljöttek néhányszor a kapunk felé, szögletig eljutottak, de a gól nem volt benne a játékukban.

– Kettőből kétszer nyertek a Zalaegerszeg ellen. Ellenfélként hogy látja, miért szerepel ilyen rosszul a ZTE?
– Tudtam jól, hogy milyen mérkőzésre számíthatunk, hiszen láttam egy-két előző meccsüket felvételről. Minden mérkőzésen megvoltak a lehetőségeik, helyzeteket dolgoztak ki, de sokat ki is hagytak, ez a koncentráció hiányára, figyelmetlenségre utal. Volt egy beszélgetésünk a meccs előtt, amelyen elhangzott, hogy mindenki figyeljen oda, tegye oda magát! Néhány ismerősöm csak legyintett, mondván, ha a ZTE-vel játszunk, simán meglesz győzelem. Én már akkor mondtam, hogy csak akkor nyerhetünk, ha maximálisan odateszi magát a csapat. Ha csak ímmel-ámmal játszunk, akkor nem, mert taktikázni fognak, és megkeresik a gyenge pontjainkat. Az első félidőben ebből volt a kavalkád, mindig volt egy emberük, aki szabadon futott be a résekbe. Szerdán elemeztük a meccset, Nagy Tamás megmutatta, hogyan védekeztünk az első félidőben, láttuk a negatívumokat, hiszen elég rossz volt… Láttuk a második félidőt is, amikor már sokkal szervezettebben játszottunk. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Az első félidőből kiindulva a ZTE-nek nem ott van a helye, ahol most áll. A koncentráció hiánya lehet a probléma, hiszen a meccsnek akkor van vége, ha a bíró lefújja. Látszott, hogy csalódottan elkönyvelték a döntetlent, de Juha Hakolának nagyon nagy szerepe van abban, hogy mégsem iksz lett. A végén, a szöglet után ragyogóan eltekerte a labdát azon a félméteres kis résen!

– A játékukon és a hozzáállásukon azt lehetett látni, hogy nagyon szépen együtt van a társaság.
– Ezért a vezetőség is tesz. A diósgyőri mérkőzésen is nagyon nagy csatában húztuk be a győzelmet, azelőtt is volt csapatépítő tréning, most, a zalaegerszegi találkozót megelőzően pedig repülőnap. Ezek a programok még jobban összekovácsolják a társaságot, jó kollektívát alkotunk. Ehhez kellenek ilyen programok, és Döme személye is hozzájárul.

– Következik egy talán még nehezebb feladat, a Győri ETO elleni meccs!
– Mindig csak a következő fordulóra koncentrálunk, nem nézünk előbbre, de azért tudjuk, hogy a következő három forduló egyaránt nehéz lesz: a Győr, a Kecskemét és a Videoton ellen. A tabellát elnézve nem mi vagyunk az esélyesek, de nekünk minden mérkőzésen nagyon meg kell küzdenünk, hiszen mindenki a mi skalpunkat akarja begyűjteni. Ehhez már hozzászoktunk, aki idejön, és felhúzza ezt a mezt, tudnia kell elviselni a nyomást.

Olvasói sztorik