NB I

Rekdal: jobb csapatunk van

A Ferencvárost búcsúztató Aalesund edzője úgy véli, szükségük volt az FTC által összeügyetlenkedett büntetőre.

Kapcsolódó cikkek

A Ferencváros csütörtök este hosszabbítás után 3-1-re kikapott a norvég Aalesund otthonában az Európa Liga-selejtező második fordulójának visszavágóján. 4-3-as összesítéssel a skandinávok jutottak tovább.

– Egy kicsit szerencsések voltunk, hogy visszajöttünk a mérkőzésbe, az első gólunk kulcsfontosságú volt – idézte Kjetil Rekdal edző szavait az ftcnews.com. – A mérkőzés elején remekül futballoztunk, de a harmincadik és a negyvenedik perc között rengeteg egyéni hibát követtünk el. Az eredménnyel elégedett vagyok, a mutatott játékkal azonban nem.

Rekdal szerint csapata megérdemelte a továbbjutást a Ferencváros ellen.

– Úgy vélem, összességében a miénk a jobb csapat, bár nagyon nehéz volt – folytatta a vezetőedző. – A második félidőben összekaptuk magunkat, nyertünk, mert jobban bírtuk erővel, és szerkezetileg is jobbak voltunk, mint ellenfelünk. Sander Post révén különleges képességű játékosunk is van, amint pályára lépett, látszott, hogy félnek tőle a Ferencváros futballistái.

Kjetil Rekdal is úgy véli, fordulópontot jelentett a találkozón a tizenegyesből szerzett egyenlítőgóljuk.

– Szükségünk volt az ellenfelünk részéről egy összeügyetlenkedett büntetőre, ami után már nagyon jól futballoztunk – magyarázta a szakvezető. – A játékosaim minden dicséretet megérdemelnek azért, mert sohasem adták fel. Az a tény, hogy nagyon jó ellenfél ellen jutottunk tovább az Európa Ligában, növeli a csapat ambícióit és az önbecsülésünket.

A Ferencváros edzője, Prukner László érthetően rendkívül csalódottan nyilatkozott a lefújás után.

– Sajnálom a kiesést, úgy gondolom, hogy az első félidőben fegyelmezetten játszott a csapat, mindenki tudta, hol a helye, és mit kell játszania – írja az ulloi129.wordpress.com. – Aztán sajnos kijöttek az egyéni hibák, azok miatt kaptuk a gólokat is. A végjátékokban, a második félidő, és a hosszabbítás második félidejének utolsó perceiben kaptunk gólokat, ez a koncentráció hiányát jelentheti, fejben fel kell nőnünk az Európa Ligához.

Olvasói sztorik