Kiemelt hírek

Óriási küzdelemben elbukott az FTC

A Ferencváros hosszabbítás után 3-1-re kikapott a norvég Aalesund otthonában, az Európa Liga második selejtezőkörének visszavágóján, így kiesett a sorozatból.
Európa Liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó
Aalesund (norvég) – Ferencváros 3-1 (0-1, 2-1, 0-0, 1-0)
Aalesund, 10000 néző. Játékvezető: Marcziniak (lengyel)
Aalesund: Grytebust – Jaager, Tollas Nation, Arnefjord, Parr – Morrison, Ulvestad (Post, 63.), Barrantes, Sylling Olsen – Sellin (Myklebust, 21.), Okoronkwo (Fuhre, 80.). Vezetőedző: Kjetil Rekdal
Ferencváros: Ranilovic – Fülöp, Otten, Grúz, Junior – Morales, Maróti, Józsi (Balog Z., 90.), Andrezinho – Oláh (Felix, 84.), Abdi (Rodenbücher, 70.). Vezetőedző: Prukner László
Gólszerzők: Barrantes (72.), Fuhre (87.) illetve Oláh (42.)
Továbbjutott: Aalesund (4-3)

Az első félidőben a Ferencváros kemény védőmunkával őrizte a hazai 2-1-es győzelemnek köszönhetően szerzett egygólos előnyét. A vendégeknél ritkán volt a labda, azt döntően az Aalesund játékosai járatták. Mezőnyfölényt is kiharcoltak, de hiába alakítottak ki helyzeteket, leginkább sarokrúgást vagy beadást követően, igazi gólveszélyt ezek a próbálkozások nem jelentettek. A 42. percben aztán Oláh góljával vezetést szerzett a Ferencváros! A mérkőzés első tetszetős FTC-támadása gólt eredményezett. Maróti passzolt Andrezinhóhoz, utóbbi már a norvég tizenhatoson belül a jobbösszekötő helyén lévő Oláh Lórántot hozta játékba. A támadó 14 méterről, ballal a kapu hosszú, jobb felső sarkába tekert (0-1).

Az első felvonásban tehát többnyire meddő mezőnyfölényben játszott az Aalesund, a Ferencváros ritka vendég volt a hazai térfélen, még ritkább a norvég kapu előterében. Ettől függetlenül a skandinávok játékában nem volt benne a gólveszély, az FTC kevés helyzetéből legalább annyi veszélyt jelentett, mint ellenfele. A hajrában pedig remek támadás végén Oláh pompás gólt szerzett, vezetéshez juttatva csapatát, amelynek összesítésbeli előnye így már két gól volt.
“]
Eleinte a második szakaszban sem tudnak az FTC kapujához felérni a támadásokkal a norvégok. A házigazda játéka egyre idegesebb, kapkodóbb lett, sok volt az eladott labda, de a 72. percben jött az egyenlítés! Júnior buktatta Myklebust a tizenhatoson belül, a lengyel játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Barrantes végezte el, és Ranilovicsot becsapva a labdát nagy erővel a kapu közepébe vágta (1-1).

A szerzett góltól kedvet és lendületet kapó, sebességet váltó Aalesund újabb rohamokra indult, nehéz pillanatokat kellett átélniük a ferencvárosiaknak, és nem is úszták meg újabb találat nélkül. Vezetést szereztek a norvégok, és ledolgozták összesítésbeli hátrányukat. Egy jobboldali beadásnál Ranilovic mozdult ki rossz ütemben a kapujából, a labda a hosszú üresen érkező csereember, Fuhre elé került, aki nyolc méterről nem hibázott (2-1).

Mivel újabb gól már nem esett, jött a hosszabbítás, amelynek első félidejében nagyon támadnak a norvégok. Az Aalesund irányított, alig volt a magyaroknál a labda. Olsen kétszer is eltalálta a kapufát, de szerencséje volt az FTC-nek, mert egyikből sem lett gól.

A ráadás második periódusában kijött a szorításból a Ferencváros, ez annyiban mutatkozott meg, hogy nem jutottak helyzetig a házigazdák, az utolsó percben viszont minden eldőlt: újabb norvég gól született! Barrentes végzett el szabadrúgást a félpályához közel, a ferencvárosi térfélen. Felívelt labda teljesen üresen találta meg Postot, aki a tíz méterről a tehetetlen Ranilovic mellett továbbjutást jelentő gólt szerzett (3-1).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik