Megyei foci

Megverte az edzőt, elítélték a focidrukkert

Az ítélet: felfüggesztett börtönbüntetés.

A Szolnoki Járásbíróság 2017. november 6-án meghozott, aznap jogerős ítéletében nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek és 8 hónap – végrehajtásában egy év hat hónapi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a 34 éves férfit, aki a 2017. szeptember 2-án délután Tiszapüspökiben megrendezett Tiszapüspöki FC –
Jászboldogházi SE megyei másodosztályú labdarúgó mérkőzésen egy alkalommal ököllel arcon ütötte a jászboldogházi futballcsapat edzőjét – írja a Szolnoki Törvényszék bírósági oldala.

Micsoda lista!
Kudarcok világszerte: sztárok sorának nyúlik hosszúra a nyári vakáció

A tréner a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedett, de emiatt nem kérte a mérkőzésen nézőként részt vevő drukker felelősségre vonását. A férfi cselekménye azonban enélkül is bűncselekménynek minősült. A hatályos jogszabályok szerint ugyanis aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen garázdaságot követ el, amit a törvény szigorúbban rendel büntetni, ha azt, mint jelen esetben nyilvános rendezvényen követik el.

címlapkép: illusztráció

Olvasói sztorik