Megyei foci

Mestertizenegyes, tragédia és bombagól is volt

Az év megyei gólját lőtte Szasza; meccs előtt hunyt el a csapat edzője Bács-Kiskunban. Összeállítás a legalsó ligák hétvégi történéseiből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a focivilág híreiről? Csatlakozz hozzánk facebookon! Klikk.

Baranya megye

Az NB-s csapatok számára felemásként sikerült a hétvége. A kiesés ellen küzdő PMFC 4-0-s vereségbe futott bele Székesfehérváron, míg a Kozármisleny hazai pályán 4-1-re győzte le a REAC-ot. A megye egyben jogerőre emelkedett a Szászvár pontlevonása, így átrendeződött a tabella. Meglepő eredmény született Mohácson, ahol a hazaiak 8-1-re ütötték ki a Bogádot. Nagyon szoros a tabella vége, hiszen a 11. hely alatt bármelyik csapat kieshet. (Baranyaifoci.hu)

Bács-Kiskun megye

Bács-Kiskun megyében egy tragédia árnyékolta be a fordulót: a megyehármas Madarasi SE edzője a meccs napján hunyt el, így el is maradt csapata bajnokija. A megye egyet egy zseniális ollózós gól tartotta lázban: Szöllősi Tamás, a Híd SC játékosa úgy talált be 16-ról, hogy előtte másodperceken át a levegőben passzolgattak csapattársai. (Bácskiskunfoci.hu)

Békés megye

A megye egyes sereghajtó Békés meglepetésre simán nyert, a listavezető Kondoros azonban megszenvedett. A megye kettőben a sírból hozta vissza a három pontot a bajnoki címért harcoló Sarkad és Elek, míg egy osztállyal lejjebb 0-3-s félidő után tudott 5-4-re nyerni a Medgyesbodzás-Gábortelep.(Békésfoci.hu)

Borsod megye

Érdekes fordulón vagyunk túl a megye egyben. Hosszú idő után hibázott a listavezető Tállya, de ezt a botlást nem használta ki a Felsőzsolca, hiszen csak döntetlent játszott. A második vonal érdekessége, hogy a 18 forduló után bajnoknak kikiáltott Bánhorváti mostanában sorra bukja a meccseket, aminek köszönhetően felcsillant a remény az Ózd előtt. Öt fordulóval ezelőtt még 11 pont volt a Bánhorváti előnye, mostanra ez háromra csökkent. (bazfoci.hu)

Csongrád megye

Csongrád megyében gólfesztivált rendeztek a megyei I. osztályban: a Mórahalom hetet, a Csongrád hatot lőtt. A megye kettőben új első van, élre állt az Üllés, de izgalmas végjáték várható, mert az első hat csapat három ponton belül áll a tabellán.(Csongrádfoci.hu)

Fejér megye

A megye egy éllovasa, az Iváncsa a dobogós Mórral vívott ki-ki meccset, gólt azonban egyik fél sem szerzett. Az ifik között a Sárszentmiklós 17-ig jutott, Szakács Sándor egymaga 11 (!) gólt vágott a Bicskének. A megye kettőben a Sárosd újabb lépést tett a bajnoki cím felé, Tarnáki hatszor villant a Soponya ellen, a listavezető jövő héten bajnok lehet. A megye háromban nem mindennapi 90 percet vívott egymással a Szabadbattyán és az Isztimér. A szezonban nyeretlen sereghajtó tíz emberrel állt ki, mégis vezettek három találattal, végül 12 gólos meccsen buktak pontokat a hosszabbításban. (Fejérfoci.hu)

Győr-Moson-Sopron megye

A megye egyben nem történt változás a dobogós helyeken, az ifik között viszont a DAC-botlását kihasználva élre állt a címvédő Csanak. A megye kettőben a sereghajtó Agyagosszergény tíz emberrel állt ki és nyolc fővel zárt. A hétvége azonban Németh Szabolcsról, azaz Szaszáról szólt, aki újfent bődületes gólt lőtt az Ágfalva színeiben.
(Kisalföldfoci.hu)

Hajdú-Bihar megye

Már csak két csapat nyerheti meg a megyei I. osztályt. A Hajdúsámson Derecskén csak döntetlent játszott, így kiszállt a bajnoki címért való küzdelemből. A Sárrétudvari tovább robog, őket a DEAC érheti még utol. A megye kettőben újabb rangadót nyert a Báránd, így tapad a Püspökladányra. A másik osztályban a DEAC továbbra sem hibázik, és nagy valószínűséggel már nem is lehet tőlük elvenni a bajnoki címet. (hajdubiharifoci.hu)

Heves megye

Mindhárom heves megyei együttes kikapott az NB III-ban, Gyöngyösön emiatt edzőt is váltott a klub. A megyei I. osztályban a Nagyréde, a második vonalban az Eger szilárdította meg az első helyét. Már bajnokot is avattak: a megye háromban vámosgyörki győzelmével már behozhatatlan előnyre tett szert az Apc.(Hevesfoci.hu)

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A megye egyben előzés történt a második helyen, a bombaformában lévő Karcag átlépte a Jászapátit. Egy igazi megyei jelenet is lejátszódott az élvonalban, hiszen négy piros lap is esett a Rákóczifalva-Törökszentmiklós derbin, az egyiket a vendégjátékos azért kapta, mert leköpte ellenfelét – bár az érintett szerint csak a fűre köpött, de éppen jutott a rivális cipőjére is. (Jászkunfoci.hu)

Komárom-Esztergom megye

Győzelemmel avatta “új” pályáját a Tatabánya az NB III-ban. A megye egyben a Környe hét gólt kapott, a pontlevonások miatt továbbra is nulla egység szerepel a nevük mellett. Az U19-ben potyogtak a gólok, a Zsámbék 13, a Tata 14 gólt rúgott. A megye kettes felnőtteknél nagyon szoros a helyzet, az első három csapat között mindössze egy pont a különbség. A fiataloknál huszonkét sorozatban megnyert meccs után kikapott a Tát. (kefoci.hu)

Nógrád megye

Nógrádban hosszú idő után veszítette el bajnoki veretlenségét a Somos, a listavezetőt az Érsekvadkert 1-0-s győzelemmel fektette két vállra. A keleti megye kettőben a Mátraterenye öt eltiltott játékosát nélkülözve tudott 6-0-ra nyerni, míg a forduló előtt nulla pontos Lucfalva régóta várt diadalnak örülhetett, miután a Jobbágyit 6-2-vel küldték haza. Nyugaton a Rétság tízet, a Patak nyolcat, a Szendehely pedig hatot számolt soros riválisára. A megye három középső régiójában a Mohora tizennyolcat számolt a Ludányhalászira.(Nogradfoci.hu)

Somogy megye

Már szinte biztos, hogy a Kaposvár méltatlan módon jövőre az NB III-ben szerepel, miután a gárda Szolnokon is vereséget szenvedett. A megye egyben a Balatonlelle egyik nagy riválisa otthonában 7-0-ra tudott nyerni, és jövő héten bebiztosíthatja a bajnoki címét A Marcali-Balatonboglár derbi 94. percében a hazaiak letámadták a játékvezetőt, mondván, többet hosszabbított a kelleténél. A megye kettőben a sereghajtó Somogysárd 8-2-es vérengzést tartott, Kuti egymaga hat gólt vágott, a Balatonszabadi viszont elhagyta a játékosok igazolását, így el sem utazott soros bajnokijára. (Somogyfoci.hu)

Tolna megye

A Bölcske 90. percben szerzett gólja egy pontot ért Szegeden az NB III Közép csoportjában. A másik megyei csapat, a Szekszárd szintén egy ponttal gazdagodott Pesterzsébeten. A Bonyhád döntetlennel zárta a völgységi derbit, ezt kihasználta a Paks II. és a Dombóvár, megelőzték az eddigi listavezetőt. A megye háromban félbeszakadt a mérkőzés Tolnanémedin, a vendég Gyapa folyamatosan sérelmezte a játékvezető ítéleteit és a második félidő elején levonultak a pályáról… (Tolnafoci.hu)

Vas megye

Az emberhátrány ellenére négyet vágott idegenben a Sárvár a Tökölnek az NB III 24. fordulójában. Megye egyben Schermann Viktor volt a Körmend veszte, aki három góllal vette ki a részét a Vasvár sikeréből (4-3). A Celldömölk könnyed hétgólos győzelmet aratott. A megye kettőben feltámadt a Spari, hazai pályán verték a Lukácsházát, az Egyházasrádóc kikapott a Szakonyfalutól, de így is 11 ponttal vezetnek. (Vasifoci.hu)

Veszprém megye

A megye egy éllovasa, az Úrkút kétgólos hátrányból fordított hétvégén, a FAK pedig feljött második helyre, miután az Ösküt is legyűrték. Az ifik között a Balatonalmádi 13 góllal hengerelt. A megye kettőben nagy meglepetésre nem tudott nyerni az éllovas Dudar, előnyük négy pontra olvadt a címvédő előtt. A megye hármas Dörögd hétvégén már bajnoki címet ünnepelhet. (Bakonyifoci.hu)

Zala megye

A megye egyben már a Hévíz a listavezető, három fordulóval ezelőtt még hét pontos hátrányban voltak a Lentihez képest, amey három forduló óta nyeretlen. A Csesztreg megint gólfesztivált tartott, most a Zalaszentgrótot küldték haza 14 góllal. A megye kettőben a Türje már 4 pont előnnyel vezeti a tabellát, de a riválisok ott loholnak a nyomukban. A Páka játékosát három évre eltiltotta a fegyelmi bizottság, mert nézőként megrúgta az asszisztenst. (zalaifoci.hu)

Olvasói sztorik