Megyei foci

Mentő vitte el a játékost a megyei meccsről

Bődületes szabadrúgásgól és orbitális potyagól is született, mezőnyjátékos hárított büntetőt, van ahol már most bajnokot avattak. Összeállítás a legalsó ligák hétvégi történéseiből.

Gyorsan szeretnél értesülni a focivilág híreiről? Csatlakozz hozzánk facebookon! Klikk.

Baranya megye

Izgalmas hete volt a PMFC-nek, hiszen hazai pályán vesztett pozícióból nyerte meg a kiesési rangadót. A megyei rangadón Siklóson 2-2 lett a végeredmény a Komló ellen, a Komló továbbra is 10 ponttal vezeti a tabellát. A másodosztályban a Lovászhetény döntetlenjével már 13 ponttal vezeti a tabellát a Boda. Elmaradt a megye III. Görcsöny-Szentlászló mérkőzés, mivel a vendég csapat nem jelent meg. A megye I-ben is elmaradt a vendég csapat miatt egy találkozó, ott a Versend nem jelent meg Sátorhelyen. (Baranyaifoci.hu)

Bács-Kiskun megye

Bács-Kiskun megyében eldőlni látszik a megyei II. osztály Északi csoportja, a címvédő Városföld kezdheti szervezni az ünneplését. A megye egyben botlott a Híd SC, így az idegenben hat gólt szerző Kiskunfélegyháza előnye három pontra nőtt. Mesternyolcas is született egy 12-0-s összecsapáson. (Bácskiskunfoci.hu)

Békés megye

Békés megyében Gyulai Termál-Orosháza FC NB III-as megyei rangadót rendeztek – hazai sikerrel. A megye egyben tisztult a kép: mivel a Kondoros nyert, az Orosházi Rákóczi pedig kikapott, előbbi együttesnek szinte oda lehet adni a bajnoki aranyat. A megye háromban remek gólok születtek, ezeket videón is megmutatjuk az olvasóknak. (Békésfoci.hu)

Borsod megye

A Putnok ismét nagyon fontos sikert aratott, aminek köszönhetően egy napig vezették az NBIII keleti csoportját, azonban vasárnap a Kisvárda is nyerni tudott, így továbbra is második az együttes. A megyei első osztályban az év rangadóját rendezték, hiszen az első Tállya a második Felsőzsolcát fogadta. A mérkőzésen találat nem született, így továbbra is egy pont a Tállya előnye. A megyei II. osztályban 3 csoportban zajlanak a küzdelmek, igaz csak egyben várható izgalom. A Mezőcsát és a Bánhorváti szinte bajnok, de a Tokaj és a Szerencs még nagyot fog küzdeni a keleti csoport első helyéért. (bazfoci.hu)

Csongrád megye

Csongrád megyében egy bomba szabadrúgásról és egy hatalmas potyagólról beszélnek a drukkerek – mindkettőről tudunk videót mutatni. Az NB III-as SZEOL SC hengerelt, a megye egyben pedig továbbra is megállíthatatlanul menetel a feljutás felé a Hódmezővásárhely. Kisteleken más a helyzet, a szebb napokat is megélt klub rekordot döntött azzal, hogy 12-0-ra kapott ki a bajnokságban. (Csongrádfoci.hu)

Fejér megye

A megye egyben a dobogón annyi változás történt, hogy a Velence visszavette második helyét a nullázó Mór botlásának köszönhetően. A megye kettő szombati játéknapja nem mindennapi eredményekkel szolgált: a Vál már 4-1-re is vezetett idegenben, mégis pont nélkül maradt. A Bakonycsernye ember-és kétgólos előnyből hullajtott pontokat. A megye háromban Németh T. kilenc perc alatt triplázott, a Csókakő kettős emberhátrányban talált győztes gólt. A csere nélkül kiálló Perkáta 10-5-re verte riválisát. (fejerfoci.hu)

Győr-Moson-Sopron megye

A Megye I-es éllovas Csorna tovább robog az aranyérem felé, a kupadöntőbe jutott DAC vereséget szenvedett az elődöntőben búcsúzó Nyúltól. Az ifik között a Csanak lőtte a legtöbb (9) gólt. A megye kettőben nagy meglepetésre sem a Táp, sem pedig a Győrszentiván nem tudott nyerni, így nevető harmadikként a Győrújbarát állt élre. A megye háromban Gyömörén 14 gól esett, a vendégek tíz emberrel álltak ki. A Rábacsécsény rangadót nyert a Felpéc ellen, és élre állt. (Kisalföldfoci.hu)

Hajdú-Bihar megye

17! gólt szerzett a Hajdúszoboszló két együttese Hajdúdorogon. A felnőttek 10, az ifik pedig 7 gólt vágtak ellenfelüknek úgy, hogy egyet sem kaptak. Az éllovasok közül a Hajdúsámson fontos pontokat veszített, így egyre inkább úgy néz ki, hogy a Sárrétudvari és a DEAC harcolhat a bajnoki címért. A megyei II. osztály déli csoportjában is nagy izgalmak várhatók, hiszen a Báránd rangadót nyert a hétvégén Debrecenben, így továbbra is tapad a Püspökladány együttesére, sőt a Kaba is közel az első kettőhöz. Bárki bajnok lehet még. (hajdubiharifoci.hu)

Heves megye

Heves megye egyik legjobb formában lévő együttese egy borsodi csapat, a Borsodnádasd legutóbb a második Herédet verte meg. Csák Lászlóék kiválóan szerepelnek eddig tavasszal, a Heréd a vereségnek köszönhetően nem tudta utolérni a szabadnapos listavezető Nagyréde együttesét. A másodosztályban hatalmas izgalmak vannak: ismét az Eger a listavezető, hiszen a csapat 70 percet emberhátrányban játszva is nyerni tudott, míg a Heves vereséget szenvedett Gyöngyösön. A bajnokság igen szoros, hiszen az első és a negyedik helyezett között mindössze 4 pont a különbség!(Hevesfoci.hu)

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Az NBIII-ban komoly verést kapott hazai pályán a Jászberény, de a megye legmagasabban jegyzett csapata, a Szolnok sem járt jobban, sorozatban harmadik buktáját könyvelhette el. A Megye I-ben hét gólt vert és parádézott a Karcag, két mesterhármas is született az élvonalban, a Megye II-ben viszont meglepetésre kikapott a tabellát húsz ponttal vezető Nagyiván. A nőknél nyerni tudott az NBII-ben a Jászberény, a Szolnok viszont kikapott, így a megye két csapata helyet cserélt a tabellán. A futsal NBII-ben parádés, 7-6-os győzelmet aratott a Bábolna-Naturalmeat gárdája, ezzel stabilan tartja helyét a bajnokságban. (Jászkunfoci.hu)

Komárom-Esztergom megye

Komárom-Esztergom megyében nem mindennapi furcsaság ütötte fel fejét: a Grosics Gyula Stadion átépítése miatt az NB III-as Tatabánya a megye kettőben szereplő Vértesi Erőmű pályáján játszik nyárig. A bajnokságban egyébként majdnem legyőzték a listavezető Budaörs csapatát. A megye egyben és a megye kettőben nem volt sok meglepetés, a megye háromban viszont a Kisbér 4-7-re kapott ki a Kömlőd ellen. (kefoci.hu)

Nógrád megye

A megye egyben gól nélküli döntetlent hozott az éllovas duó rangadója. A keleti megye kettőben elvesztette veretlenségét a Varsányban vereséget szenvedő Mátraverebély, a játéknap másik kiemelkedő párharca balhéval ért véget: a Karancsberény-Mátraterenye találkozó a 92. percben félbeszakadt, miután a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiak javára. Az eset után a mátraterenyei játékosok lerohanták a sípmestert, egyikük bántalmazta is, a villanó piros lapot követően pedig a vendégek nem kívánták folytatni a mérkőzést, így a büntetőre már nem kerülhetett sor. A nyugati megye kettőben kisebb fajta csodával felérő győzelmet aratott a Nézsa: a forduló előtt utolsó előtti pozíciót elfoglaló gárda 2-0-ra intézte el a pontvadászatot vezető Szügy csapatát. A keleti megye háromban hosszú idő után történt váltás az élen: a Magyargéc ellen megbotló és 0-0-s eredményt elkönyvelő Felsőtold helyét a Roma SE Varsány vette át. (Nogradfoci.hu)

Somogy megye

A Kaposvári Rákóczi pontot szerzett a Békéscsaba ellen, de így is messze van a bent maradás – a Siófok sem tudott nyerni Csákváron, így még a Balaton-partiak sem érezhetik biztonságban magukat. A Nagyatád is a kiesés szélére került az NBIII-ban, ellenben a Balatonlelle a Balatoni Vasas elleni rangadó megnyerésével már szinte zsebben érezheti a Megye I.-es bajnoki címet. A Nagyberki egyik játékosa hascsikarás miatt hagyta el a pályát, így csapata egy órát tíz emberrel játszott. A Megye II. Északi csoportjában helycsere történt az élen, sajnos a Balatonszemes játékosa súlyos térdsérülést szenvedett és a mentő vitte el a pályáról – a Déli csoportban viszont már most bajnokot köszöntöttek, a Magyaregres brutális szezonnal lett matematikailag is első. A megye négyben elképesztő szabadrúgásgólról beszélnek, ezt videón is meg tudjuk mutatni. (Somogyfoci.hu)

Tolna megye

Hazai pályán kapott nagy pofont a Szekszárd az NB-III. Közép csoportban. A SZEOL sima ötössel intézte el az elmúlt három fordulóban kilenc pontot gyűjtő hazaiakat. A másik Tolna megyei együttes, a Bölcske sem járt jobban, igaz szoros találkozón maradt alul a vendég Dunaharaszti ellen. A Paks II. nagyon megszórta az Őcsény csapatát a megyei I. osztályban, 12-ig meg sem álltak Hahnék. Elfogyott a Szekszárd II. őszi szezon után szerzett hétpontos előnye a megye II. keleti csoportjában! Faddon sem sikerült nyerniük Czinkonéknak, így visszacsúsztak a tabella harmadik helyére! (Tolnafoci.hu)

Vas megye

Nem sikerült a bravúr, a Sárvár pont nélkül maradt a Doroggal szemben. Megye egyben 2 perc alatt kivégezték a Királyt, rangadót nyert a Celldömölk Körmenden, szinte már a nyakukban a bajnoki arany. Megye kettőben behúzták a kötelezőt az élcsapatok. Megye háromban Pintér Dániel pazar cselét C. Ronaldo, vagy Messi is megirigyelné. VIDEÓ! (Vasifoci.hu)

Veszprém megye

A Megye I-ben a FAK villámgyors találatot jegyzett, Humli már az 1. percben eredményes volt. A Csetény színeiben Pass Dániel a 63. percben mezőnyjátékosként állt be a kiállított Tálos kapus helyére, majd rögtön rátóti büntetőt hárított, amelyről videó is készült. Az ifik között az Úrkút tíz gólig jutott. A megye kettőben a csere nélkül kiálló Nemesszalók kétgólos győzelmet aratott. A megye hármas Mihályháza otthonában 13, míg a megye négyes Kamondon 15 találat esett. (Bakonyifoci.hu)

Zala megye

Még a hét elején bajnokcsapatot ünnepelhettek Zalaegerszegen, megnyerte a Göcsej SK a Futsal NB II. Nyugati csoportját. Visszatérve a zöld gyepre, a ZTE hiába vezetett kétszer is, mégis vereséget szenvedett Sopronban. Megye egyben a listavezető Lenti TE újabb rangadót veszített el, most a Csesztregtől kapott ki. Nyert a Hévíz és az Andráshida is, így az élmezőny összetömörödött. Megye II. északi csoportban döntetlen született a rangadón, így a Türje kicsit meglépett. Délen a Zalakomár hét gólos meccsen legyőzte a Pákát, a Zalaszentmihály simán nyert. Megye háromban már bajnok a Miklósfa, keleten a Rezi ugrott az élre, nyugaton most a Tormafölde az első. www.zalaifoci.hu

Olvasói sztorik