Magyar foci

Nagy Zsolt fejbe lőtte csapattársát a Puskás Akadémia gólja előtt

M4 Sport
M4 Sport

A Puskás Akadémia 1-1-es döntetlent játszott a vendég Diósgyőrrel az NB I 11. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

Már a 3. percben vezetést szerzett a Puskás Akadémia: Soisalo beadása után Nagy Zsolt csinálta meg magának a lövőhelyzetet, de a lökete közel sem biztos, hogy beakadt volna,

ám a válogatott játékos pont eltalálta csapattársát, Colley-t, és a csatár arcáról a kapust is érintve pattant be a labda.

Az MTI tudósítása aapján a vezetés megszerzése után is egyértelmű fölényben futballozott a felcsúti csapat, a vendégek erejét teljesen felemésztette a védekezés, így a támadásokra szinte már fel sem értek. A játékrész derekán fokozni tudta a nyomást a PAFC, de az előnyét nem sikerült megdupláznia, így minimális előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A vendégek kettős cseréje ellenére a térfélcserét követően még a korábbinál is nagyobb fölényben játszott Puskás Akadémia, a miskolciak csupán másodpercekre birtokolták a labdát, így a félpályát szinte egyáltalán nem tudták átlépni.

Ennek ellenére egy hazai szöglet után végigvitt kontra végén váratlanul, az első kaput eltaláló lövésükből egyenlítettek a diósgyőriek.

A bekapott gól rövid időre megtörte a felcsútiak lendületét, de aztán ismét átvették az irányítást, bár ebben a periódusban – elsősorban a csereként beállt Acolatse révén – már a DVTK is vezetett gyors és veszélyes ellentámadásokat. Mivel a hajrában újabb gól már nem született Ogyincov remek védéseinek köszönhetően, így maradt a döntetlen, amelynek a Diósgyőr örülhetett jobban.

A három kör óta veretlen felcsútiak a pontszerzéssel a tabella élére ugrottak, de öt sikert követően először nem nyertek hazai pályán.

NB I, 11. forduló:

Puskás Akadémia FC – Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
Felcsút, Pancho Aréna, 1422 néző
v.: Zirkelbach
Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Favorov (Kerezsi, 82.) – Duarte (Plsek, 82.), Nissilä – Soisalo, Levi (Szolnoki, 69.), Nagy Zs. – Colley (Puljic, 69.).
Diósgyőr: Ogyincov – Gera (Szatmári, 89.), Csorbadzsijszkij, Lund, Sanicanin – Komlósi (Holdampf, 54.) – Klimovics (Bényei, 54.), Jurek (Acolatse, 46.), Adedokun, Franchu (Rarszalla, 46.) – Edomwonyi.
gól: Colley (3.), illetve Bényei (68.)
sárga lap: Colley (58.), Stronati (80.), illetve Csorbadzsijszkij (58.), Holdampf (58.)

Olvasói sztorik