Magyar foci

Varga Barnabás: Ez volt a szezonban az egyik legjobb teljesítményünk

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A Ferencváros labdarúgócsapata csütörtökön 1-0-ra legyőzte a francia élvonalbeli Nice csapatát, az Európa Liga főtábláján.

Ugyan egy öngólnak köszönhette sikerét a Fradi, több nagy helyzetet is kidolgozott, akár komolyabb arányban is nyerhetett volna. Varga Barnabásnak két ígéretes fejese is volt, de vagy a kapus, vagy egy védő menteni tudott, a hajrában pedig Adama Traoré lövését nem csípte el a kapufánál. Ezek ismeretében azért nem csoda, hogy elégedetten nyilatkozott.

Mondhatjuk, hogy ez volt a szezonban az egyik legjobb teljesítményünk, jól kezdtük a mérkőzést, 4-5 lehetőséget is kidolgoztunk, igaz, csak egyszer sikerült betalálnunk, de azt gondolom, hogy nagyon jól játszott a csapat. Sajnos nekem nem sikerült gólt szereznem, de fontosabb, hogy megvannak az első pontjaink, szeretnénk majd bent lenni a továbbjutó csapatok között

– mondta Varga.

Adrián Zoltán / 24.hu Varga óriásit melózott a meccsen.

Hasonlóan biztatónak látta a találkozót Pascal Jansen vezetőedző is, mert „mindenki a terv szerint játszott és intenzív tempót diktáltunk”. A holland szakember minden kihagyott helyzet ellenére is elégedett volt. A végig magabiztosan játszó Dibusz Dénes azért látott olyan játékelemet, amin lehetett volna javítani.

„Nagyjából egy ilyen találkozóra számítottunk, azért okoztak problémákat bizonyos időszakokban, a középpályáról fellépő játékosokat nehezebben reagáltuk le, de tudtuk rendezni a sorokat és onnantól kevesebb veszélyt jelentettek. Én is azt gondolom, hogy egyáltalán nem érződött, hogy egy olyan csapattal találkoztunk, amely a francia élvonalban bárkinek méltó ellenfele és nemrég pontot tudott rabolni a PSG-től is, szerintem nagyon pozitív meccs volt” – tette hozzá a Fradi csapatkapitánya.

Dibusz volt a Fradi legjobbja.
Olvasói sztorik