Élő Magyar foci

A Fradi egy öngóllal nyert először az Európa Liga főtábláján

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A Ferencváros labdarúgócsapata csütörtök este 1-0-ra legyőzte a Nice együttesét az Európa Liga főtábláján.

Jól kezdett a Fradi, ráadásul a vendégek visszahúzódtak a saját térfelükre. Ennek ellenére nem helyzetből szerzett vezetést a hazai csapat, hanem Rommens szabadrúgása után Ibrahima Cissé. A hosszúra érkező beadást ugyanis ő fejelte kapura, ami Bambitón, a kapuson, sőt a kapufán is megpattant, mielőtt Bulkáról a hálóba csorgott volna be.

Adrián Zoltán / 24.hu Diopot hosszasan ápolták, miután Rosarióval összefejelt.

Ezt követően Diop és Rosario nagyon csúnyán összefejelt, hosszasan ápolni kellett, nem is alakult már ki folyamatos játék. Kissé ritmustalan, ütemtelen meccs kerekedett ebből, a franciák elkezdték jobban megbecsülni a labdát, de mégis Bulkának kellett óriásit védenie Varga Barnabás fejesénél és egy kontra végén Abu Fani lövésénél.

Adrián Zoltán / 24.hu

Térfélcsere után még több energiát mozgósított az egyenlítésért a Nice, többet járt a labda a Fradi térfelén, de hatalmas ziccereket nem tudtak kidolgozni a vendégek. Az ellentámadásokban viszont akadt fantázia, Adama Traoré távoli lövésénél megint Bulkának kellett nagyot nyújtóznia, a 63. percben pedig Varga fejesénél Abdelmonem a gólvonalról vágta ki a labdát.

Nem sokkal később megint Traoré került helyzetbe egy kontra végén, de a lövése kapu mellé ment, Varga Barnabás pedig becsúszva se érte el a labdát, nem jött össze így a második gól.

Adrián Zoltán / 24.hu

A csereként beálló Saldanha viszont így is gondot okozott a Nice-nek, az ügyetlenkedő franciák ugyanis egy bedobás után eladták a labdát, a Fradi brazil csatárát pedig buktatta Rosario, amiért piros lapot kapott.

Adrián Zoltán / 24.hu

Ezek után már tényleg csak annyi dolga maradt a Ferencvárosnak, hogy lepörgesse az órát, amit hatékonyan meg is tett és összességében teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Sikerével megszerezte első pontjait a főtáblán, a Nice viszont továbbra is csak egy pontot gyűjtött.

Európa Liga, főtábla, 3. forduló

Ferencvárosi TC – Nice 1-0 (1-0)
Budapest, Groupama Aréna
jv.: Taszosz Szidiropulosz (görög)

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Rommens, Gartenmann, Civic (Ramírez – 74.) – Abu Fani (Botka – 96.), Cissé – Traoré, Kady (Maiga – 74.), Zachariassen (Ben Romdhane – 74.) – Varga B. (Saldanha – 80.)

Nice: Bulka – Mendy, Bombito, Abdelmonem – Clauss, Boudaoui (A. Mendy – 74.), Rosario, Louchet (Abdi – 64.) – Diop (Boga – 46.), Laborde (Moukoko – 64.), Guessand (Cho – 64.).

gólszerző: Bombito (16.-öngól)

kiállítva: Rosario (82.)

A csapatok már megérkeztek

Szokásos zöld-fehér szerelésében a Fradi, amelynek szurkolói az 1956-os forradalomra emlékeztek meg.

Adrián Zoltán / 24.hu

Mindkét csapat első győzelmére vár

A Fradinak nincs még pontja, de a Nice sem áll sokkal jobban, miután a Real Sociedaddal ugyan döntetlent játszott, de utána a Laziótól 4-1-re kikapott. Mindkét együttes azt ígérte, rámegy a három pontra, de nincs rá garancia, hogy nyíltsisakos küzdelem alakulhatna ki. A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóról itt írtunk részletesebben:

Kapcsolódó
Két kupavereség után megmutatná a Fradi, hogy még többre képes
Kulcsfontosságú meccs következik a Nice ellen az Európa Ligában.

Ma a legjobb arcukat kéne mutatniuk a drukkereknek

Rongálás és pirózás miatt ugyanis már büntetést kapott a Fradi az UEFA-tól. Pénzbírság mellett egy idegenbeli mérkőzésről kitiltották a ferencvárosi szurkolókat, ám ez a büntetés függőben van. Jó lenne, ha függőben is maradna…

Kapcsolódó
Rongálás és pirózás miatt büntette meg keményen az UEFA a Fradit
Kitiltották a ferencvárosi szurkolókat egy idegenbeli mérkőzésről, de ezt a döntést felfüggesztették.

Két csatártól tartanak a franciák

Négy játékos is nagyon gyorsan felér a támadó harmadba. Idén érkezett a brazil Saldanha, és még Varga Barnabást mondanám, ő is nagyon veszélyes

– mondta Franck Haise vezetőedző a mérkőzés előtt.

Bizonyára boldogan látta, hogy csak egyikük van ott a kezdőben.

Kapcsolódó
„Saldanha és Varga Barnabás nagyon veszélyes” – rákényszerítené akaratát a Fradira a Nice
A francia csapat is érzi a győzelmi kényszert az Európa Ligában.
Olvasói sztorik