Élő Magyar foci

Európa Liga-főtábla: Ferencváros-Nice 1-0

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Hazai pályán küzdhet a francia élvonalbeli Nice ellen első Európa Liga-főtáblás pontjáért a Ferencváros.

Két 2-1-es vereséget követően hazai pályán szerezheti meg első pontját, pontjait Pascal Jansen vezetőedző a nemzetközi porondon. A Fradi edzője ezúttal nem nevezte kezdőbe két sztárcsatárát, a brazil Saldanha csak csere, Varga Barnabás viszotn a kezdő sípszótól pályán lesz. Szintén a kispadra került Habib Maiga, aki fejsérülést szenvedett a hétvégi bajnokin.

Európa Liga, főtábla, 3. forduló

Ferencvárosi TC – Nice 1-0 (1-0)
Budapest, Groupama Aréna
jv.: Taszosz Szidiropulosz (görög)

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Rommens, Gartenmann, Civic – Abu Fani, Cissé – Traoré, Kady, Zachariassen – Varga B.

Nice: Bulka – Mendy, Bombito, Abdelmonem – Clauss, Boudaoui, Rosario, Louchet – Diop, Laborde, Guessand.

gólszerző: Cissé (16.)

Már nincs sok hátra a meccsből

A Fradi kicsit az idővel is játszik már, de árulkodó, hogy a Nice már ötöt (!) cserélt. A Ferencvárosba is érkezett a frissítés, Maiga, Ramírez és Ben Romdhane érkezett hazai oldalon Rommens, Civic és Zachariassen helyére.

Adrián Zoltán / 24.hu

Újabb Fradi-helyzet maradt ki!

Traoré jutott el az ellenfél tizenhatosáig egy kontra végén, a jobb alsót vette célba, de kapu mellé gurult a labdája egy-két méterrel. Még a becsúszó Zachariassennek sem sikerült elérnie, így aztán maradt az 1-0-s eredmény.

Nagy mentés!

Traoré mögött érkezett jól Makreckis, a beadásából pedig Varga Barnabás fejelt a bal alsó felé. Bulka már verve volt, Abdelmonem viszont a gólvonalról tisztázott.

Bulka védett megint

A kitámadó nizzai csapat mögött komoly terület nyílt a második félidőben, a Fradi kontrákból próbálja ezt kihasználni. Kady viszont lassan járatja a labdát általában, a lövése pedig felejtős kategória volt. Traoré viszont távolról is elvállalt egy lövését, amire le kellett érnie Bulkának a jobb alsóhoz.

Próbálnak nyomni a franciák

Muszáj így fogalmazni, mert összességében azért nem töri a háló a Fradi játékosainak hátát, de abszolút érezhető, hogy gyorsítaná a játékot a Nice. Erre azért lehetett számítani persze, hiszen előnyben van a Ferencváros.

Szünet után nem jött már ki Diop

Fő az óvatosság, Boga folytatta a helyén. Rögtön fél perc alatt Guessand veszélyesen indult meg a második félidőben, de csak egy szöglet lett belőle.

Újabb bravúr Bulkától!

Rommens szöglete a hosszú oldalra repült, Varga Barnabás ellenállást nem tűrve emelkedett, a földre bólintott labdáját viszont hárította Bulka, majd tisztáztak a franciák. Nem sokkal később véget is ért a félidő, 1-0-ra vezet a Fradi.

Szenzációs védés Bulkától!

Clauss akkora luftot rúgott a Nice szögletét követően, hogy az is csoda, a lába nem repült ki a stadionból. Kady Borges viszont köszönte szépen az ajándékot, elindult a labdával az ellenfél kapuja felé. Ugyan nem tartozik a leggyorsabb játékosok közé, így is a kaputól nagyjából 20-25 méterig jutott, majd a legurításából Abu Fani lőtt a tizenhatos vonaláról. A jobb alsóba tartó lövését Bulka bravúrral tolt szögletre.

Öt percet húzunk rá az első félidőre

Nem csoda, hogy sok a hosszabbítás, Diopot nagyon hosszú ideig kellett ápolni. Közben egy beadást és két lövést is blokkolt a magyar védelem, előbb Abu Fani, majd Traoré állta a labda útját.

Diopnak emlékezetes estéje van

Kapott kötést, sapkát, meg pár rúgást is, mert be kell ismerni, remekül cselező, technikás játékos.

Adrián Zoltán / 24.hu

Jöhetett volna a második is!

Civic indult meg befelé a labdával, ez a mozgás meglepte a vendégeket és elég szabadon meg tudta játszani Kady Borgest. A brazil egyből tette is Zachariasssen elé a labdát, de a norvégot lerántott taktikusan Bombito. A szabadrúgást ezúttal Kady vállalta, Bulka viszont számított a lövésére, Varga ismétlését pedig blokkolta Louchet. Közel volt a 2-0, de nem jött össze a második Fradi-gól.

Feljavult a Nice játéka

A közjátékot követően többet van a labda a vendégeknél, picit gyorsabban is járatják, mint 0-0-nál. A Fradi focistái viszont nem rezeltek be, nagyon nyugodtan, fegyelmezetten védekeztek. Egy jobbról érkező beadás okozhatott volna galibát, ami felperdült egy hazai védőn, ám lövéssel nem párosult az akció.

Nagy a baj, ápolás miatt áll a játék

Baleset történt, összefejelt a francia csapat két játékosa. Rosario és Diop egymás arcába fejelt, utóbbi szemöldöke felszakadt és csúnyán folyt a vér a fejéből. Villámgyorsan eltakarták az ápolást igénylő játékost. Végül óriási kötést kapott Diop és szerencsére saját lábán hagyhatta el a pályát. Kicsit szédelgett is, amikor felkelt a földről, sőt futni is kezdett. Ugyan elsőre még cserét terveztek a franciák, Diop addig erősködött, míg talán visszatérhet majd.

Vezet a Ferencváros!

Egészen furcsa gólt szerzett a hazai csapat. Varga Barnabás harcos labdaszerzése volt a kulcs, mert faultolták, ezért szabadrúgást kapott a Fradi. Rommens balról úgy lőtte át a labdát a hosszúra, hogy Cissének csak arra maradt helye, hogy a kapu irányába bólintson. Innentől aztán őrült útra indult a labda, érintette Bombitót, majd a kapufát és még a kapust is, a flipperezés végül becsorgott a gólvonalon.

Dibuszé viszont az első nagy védés!

Jobb szélen jutott el az FTC tizenhatosáig a Nice. Boudaoui középre gurított labdájából Diop lőtt közvetlen közelről, Dibusz egy reflexmozdulttal belekapott azonban a labdába. Az egyik visszajátszás után nem biztos, hogy befért volna mellette a labda, de közelről jött a lövés, erős is volt, nehéz dolga volt.

A Fradi lőtt elsőként

Többet volt a labda a Ferencvárosnál, a Nice viszont nagyon fegyelmezetten védekezett. Kady a tizenhatos előterében visszahúzta bal lábára a labdát, majd kapura is lőtt, mielőtt kiléptek volna rá. Kicsivel a jobb kapufa mellett suhant el a labda.

Óvatos puhatolózás a pályán

Nagyjából semmi sem történt az első percekben, talán annyit állapíthatunk meg, hogy a Fradi már a pálya közepén kezdi támadni az ellenfele labdás játékosait. Traoré jobb oldalon, Zachariassen pedig bal szélen játszik, vagyis arra lehet számítani, hogy befelé cseleznek majd, Makreckis és Civic pedig megy majd előre a támadásokat segíteni.

Elkezdődött a mérkőzés

A zöld-fehérek indították útjára a labdát, a Nice nem támadott ki ész nélkül, csak miután egészen Dibuszig került vissza a labda.

A csapatok már megérkeztek

Szokásos zöld-fehér szerelésében a Fradi, amelynek szurkolói az 1956-os forradalomra emlékeztek meg.

Adrián Zoltán / 24.hu

Mindkét csapat első győzelmére vár

A Fradinak nincs még pontja, de a Nice sem áll sokkal jobban, miután a Real Sociedaddal ugyan döntetlent játszott, de utána a Laziótól 4-1-re kikapott. Mindkét együttes azt ígérte, rámegy a három pontra, de nincs rá garancia, hogy nyíltsisakos küzdelem alakulhatna ki. A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóról itt írtunk részletesebben:

Kapcsolódó
Két kupavereség után megmutatná a Fradi, hogy még többre képes
Kulcsfontosságú meccs következik a Nice ellen az Európa Ligában.

Ma a legjobb arcukat kéne mutatniuk a drukkereknek

Rongálás és pirózás miatt ugyanis már büntetést kapott a Fradi az UEFA-tól. Pénzbírság mellett egy idegenbeli mérkőzésről kitiltották a ferencvárosi szurkolókat, ám ez a büntetés függőben van. Jó lenne, ha függőben is maradna…

Kapcsolódó
Rongálás és pirózás miatt büntette meg keményen az UEFA a Fradit
Kitiltották a ferencvárosi szurkolókat egy idegenbeli mérkőzésről, de ezt a döntést felfüggesztették.

Két csatártól tartanak a franciák

Négy játékos is nagyon gyorsan felér a támadó harmadba. Idén érkezett a brazil Saldanha, és még Varga Barnabást mondanám, ő is nagyon veszélyes

– mondta Franck Haise vezetőedző a mérkőzés előtt.

Bizonyára boldogan látta, hogy csak egyikük van ott a kezdőben.

Kapcsolódó
„Saldanha és Varga Barnabás nagyon veszélyes” – rákényszerítené akaratát a Fradira a Nice
A francia csapat is érzi a győzelmi kényszert az Európa Ligában.
Olvasói sztorik