Élő Magyar foci

Nemzetek Ligája: Bosznia-Hercegovina – Magyarország 0-2

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A hollandok elleni 1-1-es döntetlen után Zenicában folytatja a Nemzetek Ligája-szereplését a magyar labdarúgó-válogatott.

Bosznia-Hercegovina ellen egy helyen kellett változtatnia Marco Rossi vezetőedzőnek, Dárdai Márton sérülése miatt Botka Endre került a kezdőcsapatba. A két válogatott még nyeretlen a csoportban, a bosnyákoknak egy, a magyaroknak kettő pontjuk van, Budapesten 0-0-t játszottak egymással.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 4. forduló

Bosznia-Hercegovina – Magyarország 0-2 (0-1)
Zenica, Bilino Polje Stadion
v.: Taylor (angol)

Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Gazibegovic (Omerovic – szünetben), Bicakcic, Katic, Kolasinac – Hajradinovic (Basic – 79.), Gigovic (Huseinbacic – 65.), Burnic (Tabakovic – 65.) – Tahirovic (Saric – 79.), Dzeko, Bajraktarevic

Magyarország: Dibusz – Fiola, Orbán, Botka – Bolla (Gera – 67.), Schäfer, Nikitscher, Nagy Zs. – Sallai (Gazdag – 67.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám – 78.)

gól: Szoboszlai (38., 50. – tizenegyesből)

Eléggé beszorultunk

Érthető persze, mert a bosnyákoknak futni kell az eredményért. Időszakokban tudtuk megtartani a labdát, a felíveléseink azonban meglehetősen pontatlanok. Érkezik a frissítés, Varga helyére Ádám Martin érkezett, kellemeset birkózhat majd ő is a bosnyák védőkkel.

Nagy bravúr Dibusztól!

Szabadrúgást kaptak jobb oldalról a bosnyákok, de trükkösek voltak és laposan az ötösre lőtték Dzekónak. A sztárcsatár sarokkal vette célba a rövid alsót, Dibusz nagy vetődéssel kitenyerelte a labdát.

Kettős csere nálunk

Dibusz ölében landolt egy lövés, a túloldalon pedig Bolla is hasonló eredménnyel járt. Ezzel véget is ért a meccs a számára, Sallaival együtt jött le. Helyükre Gazdag Dániel és Gera Dániel állt be .

Talán eldönthettük volna a meccset

Azért talán, mert az utolsó passzok valahogy nem jönnek össze. A bosnyákok próbálnak nyomni, de szinte semmi veszélyt nem jelentenek. A kontráik viszont annál inkább, de Nagy Zsolt és Bolla beadása sem jutott el támadónkhoz, hogy a harmadik gól is megszülessen.

Dibusz védte Dzeko fejesét

A leshatárról lépett ki a csatár, nehéz helyzetből, de közelről, erősen fejelt a rövid oldalra, a magyar kapus helyén volt.

Kérdés sem volt, ez is bent van!

Szoboszlai Dominik hatalmas erővel bikázta a kapu jobb oldalába a labdát, a Vasilj a másik iránybe ugrott. Kettővel vezetünk! Szegény Omerovic beállása nem sült el jól.

Tizenegyest kaptunk!

Egy előre bikázott labdát jól tolt meg Nagy Zsolt, Omeroviccsal csatázott óriásit, végül a bosnyák védő véletlenül ugyan, de összekoccantotta a magyar játékos bokáját. Taylor a tizenegyespontra mutatott, csak a VAR jóváhagyása kérdés. Szoboszlai már kezében tartja a labdát.

Cseréltek a bosnyákok

Gazibegovic helyett Omerovic folytatja. Többször sikerült Gazibegovic mögé kerülnie Nagynak, elképzelhető, hogy ennek szól a váltás. Elkezdtük a második félidőt.

A másik mérkőzésen még nincs gól

Hollandia és Németország 0-0-ra áll, így aztán előbbi hat, utóbbi nyolc ponttal áll a csoport első két helyén. Persze ott is hátra van még egy félidő!

Sok lövés, kevés gól

Nagyjából így írható le a félidő. Az első 15-20 perc rohanása inkább a bosnyákok dominanciáját hozta, a félidő második felében viszont a magyaroknak akadtak helyzetei. Szoboszlai egyet ki is használt, ezzel vezetünk a szünetben.

Félidei statisztika.

Dzeko egyenlíthetett volna!

Szerencsére nem tette! Egy labdaszerzés után Sallai indult meg kapu felé, végül az utolsó védőt nem tudta kicselezni, a kontrából viszont majdnem baj lett. Dzekóhoz került a labda, Orbán pedig elcsúszott. A tizenhatoson belül Dzeko befelé húzott, lövőcsellel átverte Orbánt, majd kapu fölé durrantott jobb lábbal. Ezzel véget is ért a félidő, szünetben 1-0 nekünk!

Szoboszlai góljával nálunk az előny!

Nem sokkal korábban még borzalmasan kapu fölé lőtt egy ígéretes szabadrúgást a csapatkapitány, ezúttal viszont nem hibázott! Nagy Zsolt hozta helyzetbe Szoboszlait, aki belépett a tizenhatoson belülre és mielőtt a védő utolérte volna, estében még elgurította a kilépő Vasilj mellett a labdát, ami így laposan pattogva begördült a bal alsóba. Vezetünk 1-0-ra!

Ez centiken múlt!

Orbán szerzett szépen labdát, a kontrából viszont Sallai nem passzolt, hanem távolról lőtt, centikkel ment mellé a labda.

Tizenegyest szeretnének a bosnyákok

Persze mi is sok mindent szeretnénk… Egy jobbról érkező beadás után tűnt el Dzeko Bolla mellett, volt is egy kis lökés, de erre nem nagyon lehetett büntetőt fújni. Taylorék nem adták meg.

Érvénytelen gólunk már van

Már amennyire ez annak számít. Botka borította föl Burnicot, de mire bepasszolta volna középre a labdát, már belefújt Taylor. Ettől még a centerezést léc alá belsőzte Sallai. Ezen kívül egy ígéretes akciónk volt, de Bolla jobbról érkező, védők mögé tett labdája picit hosszú volt mindenkinek. Az elmúlt öt percben dominálni tudtuk a mérkőzést.

Vasilj nagyon észnél volt

Balról érkezett egy beadás, amit Varga okosan nem kapura fejelt, hanem a középen érkező Sallai elé tálalt volna. Csakhogy a bosnyák kapus sajnos résen volt és kivetődve kiöklözte a labdát a mezőnybe.

A magyar szurkolókon ma sem múlik majd semmi

Illyés Tibor / MTI Magyar szurkolók a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában játszott Bosznia-Hercegovina – Magyarország mérkõzésen Zenicában, a Bilino Polje Stadionban.

Hű, ezt megúsztuk!

Bolla veszített labdát, amivel Kolasinac lépett fel a bal szélen. Ütemtelünül bepöckölte a tizenhatoson belülre Hajradinovichoz, aki nem kényszerítőzött, hanem meglepte a védelmünket és a tizenhatos előterében érkező Tahirovicnak tette le a labdát lövésre. A védőnek egy leheletnyit hosszú volt az átadás, de így is alig gurított a kapunk mellé.

Vasilj most szépen védett

Nem sikerült jól Szoboszlai szöglete, a röviden eleve nem is volt magyar, de így is rosszul fejelte ki a labdát egy bosnyák. A tizenhatos jobb sarkáról Bolla Bendegúz nem a beadást választotta, hanem kapura lőtt, de Vasilj észnél volt és oldalra kitolta a labdát.

Jött a válasz a magyaroktól

Az első tíz perc korántsem a magyarokról szólt, a bosnyákok megpróbáltak dominálni és sok energiát öltek a támadások építésébe. A mieink fegyelmezetten védekeztek, egyszer tudtak Nagy Zsolt mögé kerülni a bal oldalunkon, de a centerezés nem volt veszélyes. Egy felívelés után viszont Sallai Roland csúsztatását követően Varga Barnabás lőtt cikra húsz méterről, de pont a kapust találta telibe középen.

Egészen magasan védekeznek a bosnyákok

Percek alatt kiderült, hogy megnyomja a találkozó elejét a hazai csapat. Négy-öt játékos is magasan, a mi térfelünkön próbál zavarni, labdát szerezni. A védősora viszont nincs nagyon közel, így aztán a pálya közepén sok az üres terület, ezt lenne jó kihasználni a mérkőzés folyamán.

Elkezdődött a mérkőzés!

És könnyen hátrányba is kerülhettünk volna! Először egy távoli lövés akadt el a blokkban, de a lendületből érkező Gazibegovic jól tolta meg a labdát és kiszorított szögből ellőtte a kapunk előtt keresztbe a labdát. Nem vacakoltak a bosnyákok!

Olvasói sztorik