Marco Rossi: Aki szerint a Nemzetek Ligájának nincs értelme, az egy idióta

Határozott véleményt formált a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott pénteken a holland csapattal a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában.

A találkozót követő sajtótájékoztatón Marco Rossi elmondta, hogy muszáj volt nagyon mélyen védekezni ezen a mérkőzésen, mert a németek elleni vereség erre mutatott rá.

„Én nem szeretek ennyire mélyen védekezni, de az ilyen ellenfelek ellen nem tehetünk mást. A németek ellen egy óra után elfogytunk, most viszont nem. Ez a hozzáállás kell a párharcokban, ütközésekben a sokkal esélyesebb ellenfelekkel szemben is. Kicsit keserű a szám íze, mert egy olyan helyzetből kaptuk a gólt, egy rögzített játékhelyzetből, amit direkt el akartunk kerülni. Mindenesetre gratulálnom kell a srácoknak”

– mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, majd kitért a Nemzetek Ligája fontosságára is.

Megpróbálunk nyerni Bosznia ellen is, de legalább egy döntetlent el kell érnünk, hogy legyen esélyünk bennmaradni az A-ligában. Ez egy nagyon fontos sorozat számunkra, aki szerint a Nemzetek Ligájának nincs értelme, az egy idióta, és csak beszél a futballról, de nem ért hozzá.

Dárdai Márton kapcsán elmondta a kapitány, hogy izomprobléma miatt kellett lecserélni, az orvosok döntenek majd róla, hogy futballozhat-e a következő meccsen.

„Botka Endre csak egy találkozót játszott az utóbbi időben, de amikor Dárdai Márton kivált, Endre tökéletesen megállta a helyét a védelemben” – magyarázta a kapitány.

A válogatott hétfőn Bosznia-Hercegovina ellen folytatja az NL-sorozatot, három fordulót követően két pontja van.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 3. forduló

Magyarország – Hollandia 1-1 (1-0)
Budapest, Puskás Aréna
v.: Fahndrich (svájci)
Magyarország: Dibusz – Fiola, Orbán, Dárdai M. (Botka, a szünetben) – Bolla (Gera, 89.), Schäfer, Nikitscher, Nagy Zs. – Sallai (Csoboth, 65.), Szoboszlai – Varga B. (Nagy Á., 78.)
Hollandia: Verbruggen – Dumfries, De Vrij (Malen, 77.), Van Dijk, Van de Ven – Gravenberch, Reijnders, Timber (Til, 77.) – Simons (De Ligt, 81.), Zirkzee (Brobbey, 77.), Gakpo (Hato, 90.)
gól: Sallai (32.), illetve Dumfries (83.)
sárga lap: Varga B. (13.), Fiola (77.), illetve van Dijk (76., 79.)
piros lap: Van Dijk (79.)

 

Bosznia-Hercegovina – Németország 1-2 (0-2)

 

A csoport állása:
1. Németország 7 pont
2. Hollandia 5
3. Magyarország 2
4. Bosznia-Hercegovina 1