„Bízom benne, hogy előbb-utóbb vissza tudok kerülni a válogatott keretébe”

A magyar légiós nem sajnáltatja magát, inkább arra koncentrál, hogy minél jobb legyen.

A Caykur Rizespor magyar védője, Mocsi Attila szeretne minél előbb visszakerülni a válogatott keretébe, de már nem rágja magát a kimaradása miatt.

A 24 éves futballista az M4 Sportnak adott interjút, amelyben elárulta, hogy a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre számított meghívóra. Ez elmaradt, sőt az aktuális keretne sem tagja.

„Most már számítottam rá, hogy nem fog meghívni a szövetségi kapitány, de az egy hónappal ezelőtti kerethirdetésnél vártam a meghívót, sajnos ez nem érkezett meg, nyilván nagyon szomorú és csalódott voltam emiatt, de azt gondolom, hogy a Rizében jó helyem van, játszom és így azért könnyebb feldolgozni ezt. Nyilván próbálom keresni az okokat, de inkább teszem a dolgomat és bízom benne, hogy előbb-utóbb vissza tudok kerülni a válogatott keretébe” – mondta Mocsi.

Lehetett tudni, hogy tavaly télen is volt egy klubváltási lehetőségem, amit azért nem ragadtam meg, hogy az Eb-szereplést ne befolyásolja, úgyhogy mindig előtérbe helyeztem a válogatottat és továbbra is így lesz

– szögezte le a hátvéd.

A Rizespor magyar játékosa márciusban mutatkozhatott be a nemzeti csapatban, a Koszovó elleni felkészülési mérkőzésen csereként beállva két percet tölthetett a pályán. Azóta viszont nem kapott meghívót, sőt a stáb se nagyon keresi őt, hogy érdeklődjön iránta.

„Ritkán beszélek magyar válogatott stábtagokkal, nem tudom, hogy mi az oka ennek, de nem gondolnám, hogy ennek valami negatív jelentése lehet. Ha meghívnak, akkor nagyon boldogan megyek, ha nem, akkor pedig dolgozom tovább a Rizesporban, egy erős bajnokságban, ahol minden héten topcsatárok ellen kell megmutatnom magam, és azt gondolom, hogy ez sikerül.”

A Rizesportnak nem kezdődött jól az idény, egy győzelem és egy döntetlen után sorozatban öt veresg következett, a Fenerbahce és a Galatasaray ráadásul 5-0-ra intézte el Mocsiékat. Hétvégén azonban az Antalyasport sikerült 2-1-re legyőzni, ami hozhat lélektanilag fordulópontot.

„A helyzetkihasználással volt a legnagyobb problémánk, megvolt a játékunk, de a támadóharmadban nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy szerettük volna. Nagyon bízom benne, hogy ezzel a nyögvenyelős játékkal otthon tartott három pont megfordítja a szezon menetét. A Galata elleni meccset leszámítva jó játékot nyújtottam, a

védekezésben stabil voltam és a támadásépítés is rajtam ment keresztül. Ennek voltak is visszajelzései, azzal számoltunk, hogy az ellenfél meg szeretné megakadályozni, hogy belépjek a támadásba. Ez is mutatja, hogy ebben komolyan előreléptem. Bízom benne, hogy a játékom még tovább fog fejlődni és a csapat eredményessége is jobb lesz.

A magyar válogatott az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzések keretében pénteken Hollandiát fogadja a Puskás Arénában, majd hétfőn Boszniában lép pályára.