Az MLSZ egy évre eltiltotta azt a teqballost, aki azt írta, hogy „utálunk szar Románia”

Világbajnoki selejtezőről is lemarad.

Kota Gabriellát egy évre eltiltotta a válogatottságtól a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

A budapesti Teqball World Series vegyes páros elődöntőjében Kota és Katz Balázs a lengyel Alicja Bartnicka és Marek Pokwap párosa ellen küzdött, és veszítette el a meccset kiélezett keretek között. Kota úgy érezte, az ellenfél győzelmét eredményező pontnál a román játékvezető a kárukra tévedett, ezért a vereség után szidalmazta a sporit, majd az Instagram-oldalán egy olyan sztorit osztott meg, amelyben többek között az állt, hogy „utálunk szar Románia”.

„A mérkőzés végén egy vitatott játékvezetői ítélet nyomán a magyar kettős hevesen reklamált, illetve Kota Gabriella a mérkőzést követően a pályán és a nézőtéren perceken át botrányosan viselkedett. Sajnálatosan Kota a mérkőzést követően Instagramon is megosztotta a történetet, és a sportszerűtlen tartalomban az »utálunk, szar Románia« szöveget szerepeltette.

A fenti viselkedést és megnyilvánulást az MLSZ vezetése a leghatározottabban elutasítja, és olyan súlyúnak ítéli meg, amelyet követően a játékost nem tartja méltónak arra, hogy a labdarúgó-szövetség válogatottjában képviselje a nemzeti színeket. Ezért a szövetség sportigazgatósága saját hatáskörében egy évre eltekint a játékos válogatottakban való szerepeltetésétől

– áll a szövetség határozatában.

Kota a teqball mellett a futsalválogatott tagja, melyben eddig 43 mérkőzésen 18 gólt szerzett. Így viszont nem lehet ott a jövő szerdán rajtoló világbajnoki selejtezőn. A 26 éves játékos játékengedélyét a nemzetközi teqball szövetség (FITEQ) is felfüggesztette.

Kapcsolódó
Felfüggesztették a magyar teqballost, aki a román bírót gyalázta a vereség után
Néhány héten belül várható döntés az ügyében.