Magyar foci

A kezdőrúgástól megfosztott Diósgyőr-szurkoló még gólt is akart rúgni a Nyíregyházának

Kiderült, hogy eredetileg ugyan nem szegett írott szabályt a DVTK-szurkoló, aki Nyíregyházán csapata mezében végezte volna el a kezdőrúgást, de azt tervezte, hogy kapura fog törni.

A hétvégi bajnokin Bogár Gergő játékvezető leparancsolta a pályáról a diósgyőri mezt hordó szurkolót, amivel kapcsolatban a Magyar Labdarúgó Szövetség is megerősítette, hogy jól járt el.

A mérkőzés kiemelt kockázatú besorolású volt, a játékvezető helyesen járt el, amikor észlelve a nyilvánvaló provokatív szándékot, nem engedélyezte a nyíregyházi stadionban a Diósgyőr mezében levő szurkolónak a kezdőrúgás elvégzését. Ezzel a döntésével hozzájárult a mérkőzés biztonságos és zavartalan lebonyolításához. Általános nemzetközi gyakorlat, hogy a vendégcsapat mezében kizárólag a vendégcsapat számára kialakított szektorokba lehet belépni

– közölte az MLSZ.

Ugyan önmagában ezzel a ruházattal nem szegte meg a rögzített szabályokat a szurkoló, azt tervezte, hogy kapura tör. Ez viszont szabálytalan. Az 1910.hu szurkolói oldal ugyanis megtalálta a kezdőrúgásra készülő férfit. „A meccsről kifelé jövet összefutottunk, és elmondta, rá akarta vezetni a labdát a hazai kapura, nagy kár, hogy a játékvezető ezt nem engedte” – írta  portál Facebook-oldala.

A Nemzeti Bajnokság mérkőzésein ugyanis 2023 tavasza óta tilos kapura vezetni a labdát. Ezt a szabályt azután hozta az MLSZ, hogy Senkó Zsombor kivédte egy hétéves kisfiú lövését, aki egy születésnapi ajándékként kapott kezdőrúgást vitt kapura. Az eset nagy port kavart, ezt akarta megelőzni a szövetség.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik