Magyar foci

Reagált az MLSZ arra, hogy a játékvezető nem engedte elvégezni Nyíregyházán a DVTK-mezes szurkoló kezdőrúgását

M4 Sport / Facebook
M4 Sport / Facebook

Jól járt el Bogár Gergő játékvezető, amikor nem engedte, hogy a mérkőzés előtti kezdőrúgást egy DVTK-mezes szurkoló végezze el a rivális Nyíregyháza stadionjában, válaszolta a Magyar Labdarúgó Szövetség a Nemzeti Sport kérdésére.

A keleti rangadót szombaton rendezték, egy kék pulóveres férfi ment volna elvégezni a meccs előtti kezdőrúgást, ám a pályára lépve levette a fölsőjét és alatta a vendég diósgyőri csapat meze volt látható. Amikor Bogár ezt észrevette, leküldte a férfit a pályáról, de elég beleolvasni bármelyik cikk alatt a kommentmezőbe a közösségi oldalakon, hogy lássuk, eléggé megosztja az embereket, helyesen járt-e el a játékvezető.

A Nemzeti Sport Online megkereste az MLSZ-t, amely így reagált:

„A jelenlegi szabályok lehetőséget adnak a bajnoki mérkőzéseken a rendező klub által értékesített kezdőrúgás elvégzésére (itt, a 19. oldalon olvasható – a szerk.). Ennek szabályos és biztonságos lebonyolítása minden esetben a mérkőzést szervező, rendező hazai klub felelőssége.

A Nyíregyháza–DVTK mérkőzés kiemelt kockázatú besorolású volt, a játékvezető helyesen járt el, amikor észlelve a nyilvánvaló provokatív szándékot, nem engedélyezte a nyíregyházi stadionban a Diósgyőr mezében levő szurkolónak a kezdőrúgás elvégzését. Ezzel a döntésével hozzájárult a mérkőzés biztonságos és zavartalan lebonyolításához.

Általános nemzetközi gyakorlat, hogy a vendégcsapat mezében kizárólag a vendégcsapat számára kialakított szektorokba lehet belépni” – írta válaszában a szövetség.

A mérkőzést a Diósgyőr nyerte meg 2-0-ra.

Kapcsolódó
Egy év után visszatért, rögtön gólt szerzett a magyar csatár
Mervó Bence egy gólpasszt is kiosztott debütáló meccsén a Siófok csapatában.
Olvasói sztorik