Magyar foci

Itt épülhet fel az Újpest FC új stadionja

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
A Tungsram Fóti úti telephelyén jelenleg komoly geodéziai felmérések zajlanak, ám hamarosan megkezdődhet az Újpest FC új futballstadionjának és egy futsalcsarnoknak az építése is, értesült az Újpesti Hírmondó. A portál szerint a létesítményeket Garancsi István cége, a Market Zrt. építheti.

A Market Zrt. nevéhez köthető többek között a Puskás Aréna is, és miután komoly tapasztalattal rendelkezik nagyszabású építkezések terén, így nem lenne meglepő a választás.

A lap szerint a Fóti úti telephely mellett szól a helyszín nagysága és megközelíthetősége is, hiszen a Rákospalota-Újpest vasútállomás és a 14-es villamos könnyen elérhetővé tenné a stadiont mind a szurkolók, mind a sportolók számára kötött pályán.

Az ötlet egyébként nem légből kapott, júniusban Ratatics Péter, az Újpest FC elnöke már úgy nyilatkozott, elképzelhető, hogy új létesítményt kap a futballklub.

„Nem kell túl sokat érvelnem, hogy bár a stadion komoly dolgoknak volt a helyszíne, és hihetetlen érzelmi kötődés van a szurkolók részéről, mégis eljött az idő, hogy megújulásban kell gondolkodnunk, és a stadion sem kivétel. Százéves alapokon ülünk, a 2000-es években volt felújítva legutóbb, illetve az elmúlt öt évben voltak kisebb beruházások, de ez csak toldozgatás-foldozgatás volt. Ez a létesítmény a mai profi futballnak és az összes ráépülő tevékenységnek, amit egy többfunkciós létesítmény igényelne, nem megfelelő” – mondta akkor.

Hozzátette, megvizsgálnak minden újpesti lehetőséget, de bármilyen döntést is hoznak, azt a szurkolóikkal közösen akarják meghozni.

Kapcsolódó
Újpesti futballelnök: Megújulásban kell gondolkodnunk, a stadion sem kivétel
A keret 50 százaléka magyar lenne, és lehet, épül egy új létesítmény is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik