Magyar foci

Újpesti futballelnök: Megújulásban kell gondolkodnunk, a stadion sem kivétel

Balogh Zoltán / MTI
Ratatics Péter szerint megvizsgálnak minden lehetőséget
Balogh Zoltán / MTI
Ratatics Péter szerint megvizsgálnak minden lehetőséget
A százéves alapokon nyugvó, de lassan negyed évszázada felújított stadion nem felel meg a mai profi futballnak, jelentette ki Ratatics Péter, az Újpest FC elnöke, aki szerint elképzelhető, hogy új létesítményt kap a futballklub. Még az is lehet, másik helyen.

„Nem kell túl sokat érvelnem, hogy bár a stadion komoly dolgoknak volt a helyszíne, és hihetetlen érzelmi kötődés van a szurkolók részéről, mégis eljött az idő, hogy megújulásban kell gondolkodnunk, és a stadion sem kivétel. Százéves alapokon ülünk, a 2000-es években volt felújítva legutóbb, illetve az elmúlt öt évben voltak kisebb beruházások, de ez csak toldozgatás-foldozgatás volt.

Ez a létesítmény a mai profi futballnak és az összes ráépülő tevékenységnek, amit egy többfunkciós létesítmény igényelne, nem megfelelő

mondta Ratatics Péter, az Újpest FC elnöke a keddi sajtóeseményen.

„Elkezdtünk gondolkodni, megvizsgálunk minden lehetőséget, ami Újpesten belül van. De bármilyen döntést is hozunk, a szurkolóinkkal közösen akarjuk meghozni. Értelemszerűen olyan lokációt keresünk, legyen ez vagy bármely másik, ami minden igényt kielégít.”

Az elnök egyébként az Economx.hu-nak adott nagyobb interjúban határozottabb volt, ott úgy fogalmazott:

El kell fogadjuk a tényt, hogy kell egy új stadion.

A klubvezető a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, kiemelt hangsúlyt fektetnének magyar játékosokra, szeretnék, ha a keret több mint 50 százaléka hazai labdarúgó lenne, de a 80 százalékának 30, a teljes keret 40 százalékának 25 év alattinak kell lennie, írta a Nemzeti Sport.

Kapcsolódó
Az Újpest FC elnöke jelentette be, hogy szerződtette a Vidi edzőjét
Pont került a régóta várt edzőkérdés végére.
Olvasói sztorik