Élő Magyar foci

Két óriási védelmi hiba nem fért bele, kikapott a Tottenhamtől a Fradi

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Először játszott hazai pályán az átalakított Európa Liga-főtáblán a Ferencváros csütörtök este, ám 2-1-re kikapott a Tottenham Hotspurtől.

Az angolok kezdőcsapata alaposan felforgatott, mivel Szon Hungmin, Richarlison és Destiny Udogie sérülés, Radu Dragusin pedig eltiltás miatt maradt ki. Rajtuk kívül is volt változás jócskán, Ange Postecoglu egy alaposan felforgatott és megfiatalított csapatott küldött pályára. A Fradiban először kezdett Saldanha, Botka Endre helyén pedig Stefan Gartenmann kapott lehetőséget jobbhátvédként.

Mohos Márton / 24.hu

Nem fogták vissza magukat a csapatok, az első 5-10 perc hatalmas rohanással kezdődött, ráadásul a negyedik percben egy kontrából simán nagy helyzetbe kerülhetett volna a Fradi, ha Traoré egy kicsit agresszívabb. Egy védelmi megingás után Varga Barnabás talált a kapuba, de les miatt nem adták meg ezt a találatot. Néhány centin múlhatott csak.

Túloldalon viszont egy újabb bizonytalankodást kihasználva Pape Matar Sarr közvetlen közelről gurított könnyedén a kapuba. Ez viszont látványosan megfogta a Fradit, több hibát is elkövettek védekezésben a zöld-fehérek, Pedro Porro pedig a jobb kapufát is eltalálta. A félidő második felében sokkal magabiztosabb volt a Spurs, de maradt félidőben az 1-0.

Mohos Márton / 24.hu

Ugyan hamar jött egy ígéretes Saldanha-lövés, amit Vicario szögletre tenyerelt, elég csendesen csordogált a mérkőzés. Pascal Jansen aztán belecserélt, ami jót tett az FTC játékának, de több rendkívül komoly helyzete is akadt a Tottenhamnek, egy ízben Timo Werner is szemen állt Dibusszal, de miután kicselezte, kisodródott és elhibázta a lövést.

Egy újabb védelmi megingás a hajrában megpecsételte a Fradi sorsát. Ezúttal a csereként beálló Brennan Johnson került helyzetbe és egy csel után a hosszúba talált. Nem adta fel a Ferencváros, sőt Varga egy jól érkező labdára kiválóan érkezve szépíteni tudott, de az egyenlítés már nem jött össze. Még nagyobb fájdalom, hogy Raúl Gustavót hordágyon vitték le az utolsó percben.

Mohos Márton / 24.hu

Az Anderlecht után a Tottenhamtől is 2-1-re kapott ki a Fradi, legközelebb pedig október 24-én fogadja hazai pályán a francia Nice együttesét.

Európa Liga, főtábla, második mérkőzés

Ferencváros – Tottenham Hotspur 1-2 (0-1)
Budapest, Groupama Aréna, v.: Igor Pajac (horvát)

Ferencváros: Dibusz – Gartenmann (Makreckis – 77.), Cissé, Raul Gustavo, Ramírez – Abu Fani (Pesic – 84.), Maiga – Traoré (Kady – 77.), Saldanha (Zachariassen – 60.), Civic (Ben Romdhane – 60.) – Varga B.

Tottenham: Vicario – Pedro Porro, Romero, Gray, B. Davies – Sarr (Solanke – 81.) , Bissouma, Bergvall (Kulusevski -65.) – Moore, Lankshear (Maddison – 65.), Werner (Johnson – 65.).

gólszerzők: Varga (91.) ill. Sarr (23.), Johnson (86.)

sárga lap: Civic (22.)

Ezt benézték a Fradi-védők!

De gól nem született belőle. Kényelmesen passzolgattak a Spurs játékosai, Sarr bemozgott a tizenhatos előterébe, de senki nem ment vele és a passzsávot se fedte le senki, így simán labdát kapott. Bal lábáról jobbra cselezett, de pont középre ment a lövése. Egy jól helyezett lövésből alighanem gól született volna, annyira tisztára játszotta magát.

Ezt eltotojázta a Fradi!

Abu Fani egy egészen szenzációs indítással hozta helyzetbe Traorét, aki a magasan letámadó Spurs védővonala mögé került így. Nem tudta lefutni a védőjét, így aztán amíg a bal lábára áttette a labdát, már többen is visszaértek a londoniak közül. Traoré végül lekészítette, de Varga kapu felé lőtt jócskán. Ebben sokkal több is lehetett volna.

„Minél tovább versenyben maradni"

Ez a cél Pascal Jansen szerint. A Fradi vezetőedzője az M4 Sportnak azt mondta a mérkőzés előtt, hogy tisztában vannak vele, mennyire erős az ellenfelük, de mindent megtesznek majd a sikerért.

A Tottenham rotált

Solanke, Van de Ven, Bentancur és Maddison és Kulusevski sem került a kezdőbe, míg a 17 éves Mikey Moore viszont igen. Érdekesnek ígérkezik a mai Spurs.

Jansen alaposan felforgatta a csapatát!

A jól megszokott felállás és játékosok is cserélődtek! Ramírez és Civic is kezd, vélhetően három középhátvéddel játszik majd a Fradi, de eközben Saldanha először jut szóhoz kezdőként. Zachariassen kihagyása viszont meglepetésnek mondható. Makreckis állapota kérdéses ugyan, de ott ül a kispadon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik