Magyar foci

A Fradi edzője: Sosem fogjuk kifogásként használni a fáradtságot

Varga Jennifer / MTI
Varga Jennifer / MTI

A sok edzésben hisz Pascal Jansen, a Ferencváros nyáron kinevezett vezetőedzője, amihez szerinte mindenkinek, így játékosnak, edzőnek, stábnak alkalmazkodnia kell. Ezt a csakfoci.hu-nak adott interjújában mondta, ahol azt pedzegették, egy ideje fásultnak tűnik a magyar bajnok.

Amíg én vagyok a Ferencváros edzője, sosem fogjuk elfogadni azt a tényt, hogy fáradtak vagyunk.

Mert az egy kiváltság, hogy ebben a helyzetben vagyunk, ezeket a meccseket játszhatjuk, ráadásul a Ferencvárosért. Ezért nem engedhetjük meg, hogy fáradtak legyünk. Ha mégis azt látjuk a pályán, hogy valaki így érez, akkor jön a következő játékos, és ugyanazon a szinten kell teljesíteni. Szóval sosem fogjuk kifogásként használni a fáradtságot” – mondta a portálnak Jansen.

Ezt követően kérdezték meg arról, hogy vannak olyan vélemények, miszerint túl kemények a hétközi edzések. A holland azt mondta, ez őt nem érdekli, más a megközelítéssel készülnek, mint korábban, és ehhez kell mindenkinek alkalmazkodnia.

„Mindig teljesítenünk kell így is. Én a jó edzésekben, a sok edzésben hiszek, mert ahhoz, hogy fejleszd magad csapatként, edzened kell. Fáradtság járhat ezzel persze, de akkor még jobban fókuszálnod kell a regenerációra, hogy készen állj a következő edzésre. Ha azt érzed, ez kemény, nehéz, akkor tudnod kell, hogy erre van szükség, hogy fejlődj, jobb legyél, és a Fradi annyira erős legyen, hogy mindent kezelni tudjon, ami az utunkba áll” – mondta.

A Ferencváros vezetőedzője beszélt arról is, hogy bár mindössze egy mérkőzést veszíttet el eddig irányításával a csapat, és eljutott az Európa Liga főtáblájára is, egyre több kritika éri a játékot, a legutóbbi bajnokin többen fütyültek. Úgy látja, hogy

egy új úton indult el a Fradi, így hagyni kell időt a változásra és a fejlődésre, de természetesen ők is szeretnének jó teljesítményt nyújtani.

Szóba került az is, hogy bár egycsatáros felállásban szoktak játszani a csapatai, Matheus Saldanha személyében klubrekordot jelentő összegért érkezett még egy játékos a posztra Varga Banranabás és Aleksandar Pesic mellé.

Matheust azért igazoltuk, mert nagyon sok meccs áll előttünk, ezért három minőségi csatárt szerettünk volna. Tudjuk, hogy Barnának és Pesicnek is voltak sérülései az elmúlt időszakban, ezért fontos, hogy mindig legyen bevethető minőségi támadó, hogy megfeleljünk a követelményeinknek

– mondta.

Kapcsolódó
Nagy Ádámnak nem előrelépés az NB I, sokszor kikosarazta a Fradit
Hajnal Tamás sportigazgató szerint Saldanháért nem kellett négymillió eurót fizetni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik