Magyar foci

„Mintha veszítettünk volna, ennyi helyzetből nyernünk kell”

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI

A magyar labdarúgó-válogatott kedd este 0-0-s döntetlent játszott Bosznia-Hercegovina ellen, a Nemzetek Ligája csoportkörének második fordulójában.

Voltak jó helyzetek, amikor az ellenfél kapusa bravúrt mutatott be, illetve a végén Martin helyezhette volna jobban a szélére és akkor biztosan bemegy. Sajnos ez egy olyan este volt, amikor semmi se jött össze, de régen volt már olyan meccsünk, ahol ennyi helyzetünk lett volna

– mondta az újságíróknak Dibusz Dénes, aki ezúttal a magyar csapat kapuját védte.

Erről egyébként elmondta a Fradi játékosa, hogy előre megbeszélték Marco Rossival, hogy az egyik meccsen Gulácsi Péter kap lehetőséget, a másikon pedig ő, ezért nem jutott szóhoz a németek ellen. Botka Endréről nem tudott újat mondani, csak hogy egy kötést kapott a fejére, de remélhetőleg nincs nagy baja a klubtársának.

„Bíztunk abban, hogy az Európa-bajnokság után máshogy fogunk haladni, de a kezdés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A németek elleni meccs azt hiszem, ráerősített arra, milyen stílusban kell játszanunk, mi az út, ami a csapatnak testhez áll. Nagyon fájt a szombati vereség, de amit ma láttunk a csapattól, az előremutató” – summázta a kapus.

Szajki Bálint / 24.hu Dibusz és Szoboszlai a himnusz alatt.

Dibusz után természetesen a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik is megjelent, aki szintén azt mondta, jó irányba mozdult el a válogatott az 5-0-ra elveszített németországi meccset követően. Elmondta, büszke a társaira, mert 5-0 után nem megszokott, hogy ennyire nagy lelkesedéssel veti bele magát egy csapat a soron következő összecsapásba. A kapufán csattanó szabadrúgásról is kérdezték, erre csak annyit mondott, a következő bemegy.

Tök őszintén, az összes kimaradt helyzet egyformán idegesítő. Barni fejese az első félidőben, Joe (Nagy Zsolt) lövése, Martin fejese… Nagyon sok helyzetünk volt, de ezt pozitívan kell felfogni.

Szajki Bálint / 24.hu

Azt a kérdést elhárította, hogy összeveszett volna a pályán valamelyik társával, vagy hogy fegyelmezetlenségek miatt lett volna esetlen szóváltás.

„Soha nem mentem, és nem is fogok a csapattársaim ellen menni. Mindenki azért van itt, mert olyan képességekkel rendelkezik, hogy megérdemli. Nem fogok senkit összehasonlítani egy Liverpoolban játszó játékossal. Mindenki tudja, hogy a címeres mezt olyan elánnal és akarattal kell viselni, hogy ne csak ő legyen büszke rá, hanem egy egész ország.”

Nikitscher Tamást is dicsérte, mert a németek ellen jól szállt be szerinte és a bosnyákok ellen is kalapemelést érdemelt a teljesítménye. Megköszönte a szurkolást is a kilátogató drukkereknek Szoboszlai, de az NL-célokról nem beszélt, mert meccsről meccsre készül, aztán „lesz, ami lesz”.

Szajki Bálin / 24.hu Nikitscher Tamás (ötös mezben) először volt kezdő a válogatottban.

Nagy Zsolt volt az egyetlen megszólaló, aki hangot adott csalódottságának. Dibusz és Szoboszlai is azt hangsúlyozta, hogy komoly mentális erőt mutat, hogy 0-5 után talpra állt a csapat, de a Puskás Akadémia hátvédje ennél erősebb véleményt formált.

Nagyon sajnálom, hogy 0-0 lett a mérkőzés, én személy szerint úgy élem meg, mintha veszítettünk volna, mert ennyi helyzetből ha csak egy góllal, de nyernünk kellett volna.

Olvasói sztorik