Magyar foci

Lőw Zsolt: Akkor tudok a legtöbbet adni a magyar labdarúgásnak, ha külföldön fejlesztem a tudásomat

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A pillanatnyilag csapat nélkül maradó Lőw Zsolt nem tervezi a magyarországi szerepvállalást, derült ki az M4 Sportnak adott interjúból.

A 45 éves szakember rengeteget futballozott Németországban, ahol később edzői karrierbe is kezdett. Mesélt arról is, hogy Magyarországon az Újpest egy örök szerelem marad a számára, de az edzői pályafutásának kezdetéről is szót ejtett, majd a német, francia munkákról – és persze a Chelsea-vel megnyert Bajnokok Ligájáról is. A beszélgetés végén aztán megválaszolta azt a kérdést, ami a legtöbb embert érdekelné, vagyis a jövőben szóba kerülhet-e, hogy az Újpest, vagy a magyar válogatott vezetőedzője legyen.

Úgy érzem, akkor tudok a legtöbbet adni a magyar labdarúgásnak, ha külföldön hozok dicsőséget, elismerést a magyar embereknek. Külföldön fejlesztem a tudásomat és ahogy fejlődök a legjobb, legerősebb bajnokságokban, időről időre haza hozom ezt a tudást

– jelentette ki határozottan.

Lőw egyébként különböző előadásokon és továbbképzéseken aktívan részt vesz és nem zárta ki azt sem, hogy majd egyszer elvállalja a kapitányi posztot. Ugyanakkor a válaszából egyértelműen kitűnt, hogy még sokáig nem gondolkozik ilyesmiben.

Olvasói sztorik