Élő Magyar foci

Helyzetekig eljutott, de gólt nem tudott szerezni a válogatott a bosnyákok ellen

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával a Nemzetek Ligája csoportkörének második fordulójában. Nikola Vasilj több nagy védést is bemutatott, az egyiket a 89. percben, Ádám Martin közeli fejesénél. Folytatás októberben, Hollandia ellen, szintén hazai pályán.

Marco Rossi kinevezése óta a legnagyobb vereségét szenvedte el a magyar labdarúgó-válogatott, amely 5-0-ra kapott ki szombaton Németországban, a Nemzetek Ligája nyitófordulójában. Az olasz kapitány akkor elég élesen fogalmazott, azt mondta, szégyenteljes volt az eredmény a csapat és az ő számára is, és hogy pszichológiailag fontos lesz a bosnyákok elleni találkozó.

Ha nem leszünk képesek reagálni egy ilyen szituációra, az azt jelenti, hogy mindenkinek el kell tűnnie a színről. Ez egyértelmű

– mondta akkor a kapitány.

Rossi mindezek után öt helyen változtatott a kezdőcsapatát a keddi mérkőzés előtt: cserélt a kapuban (Dibusz Dénes kezd), a védelem közepén (Balogh Botond került ki, Botka Endre be), illetve a szárnyvédőknél és a középpályán is (Kerkez Milos, Loic Nego és Nagy Ádám ezúttal a padon kezd, helyükön Nagy Zsolt, Bolla Bendegúz és Nikitscher Tamás játszik).

Szajki Bálint / 24.hu

Akadtak üres székek a stadionban, miközben a pályán mutatott játék finoman szólva sem volt lehengerlő. A magyar válogatott előtt azonban így is voltak lehetőségek, Vargának volt veszélyes fejese és egy közeli próbálkozása, Nagy Zsolt pedig az alsót vette célba kapásból, de a bosnyák kapus, Nikola Vasilj védeni tudott.

A második félidő is döcögősen indult, továbbra is elsősorban rögzített játékhelyzetek után próbálkozott a Rossi-csapat. Így aztán Szoboszlai szabadrúgásával járt sokáig a legközelebb a gólhoz Magyarország, de a csapatkapitány lövése – amelybe beleértek a sorfalban – a léc tetején landolt.

Szajki Bálint / 24.hu

Ijesztő pillanatokat is átéltünk a hajrában, Orbán és Botka fejelt össze, a Fradi játékosa vérző fejjel, de saját lábán hagyta el a pályát.

Szajki Bálint / 24.hu

Próbálkozott az utolsó pillanatig a hazai csapat, amely a 89. percben ismét közel járt a gólszerzéshez a magyar csapat, a csereként beállt Ádám Martin fejelhetett középről, de a meccs embere, Vasilj ezúttal lábbal védett. Maradt a vége 0-0, pedig Magyarország összesen 19-szer próbálkozott, a várható gól-mutatója (xG) 1,49 volt. A magyar válogatott két fordulót követően csoportja utolsó helyén áll, mivel rosszabb a gólkülönbsége Bosznia-Hercegovinánál.

A Sofascore-nál Szoboszlai Dominik volt a meccs embere magyar oldalon.

A csoport másik mérkőzése is döntetlenre végződött, de izgalmasabb forgatókönyv mellett. A hollandok már a 2. percben gólt szereztek hazai pályán, azonban még a szünet előtt fordított Németország, Joshua Kimmich a 45+3. percben volt eredményes. Denzel Dumfries nem sokkal a második félidő kezdete után kiegyenlített, és végül 2-2 után osztoztak a pontokon a csapatok.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3-as csoport, 2. forduló

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 0-0

 

Magyarország: Dibusz – Botka (Balogh, 82.), Orbán, Dárdai M. – Bolla (Csoboth, 75.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. (Kerkez, 82.) – Sallai, Szoboszlai – Varga B. (Ádám M., 82.)

Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Barisic, Katic, Saric (Gigovic, 60.), Bicakcic – Gazibegovic, Basic (Huseinbasic, 60.), Burnic (Tahirovic, a szünetben), Dedic – Dzeko, Demirovic (Bajraktarevic, 77.)

Gólszerző: –

Sárga lap: Schäfer (77.) Barisic (21.), Katic (41.)

Piros lap: –

A játékvezető engedi a keményebb belépőket

Ez persze nem baj, főleg annak tükrében, hogy mindkét oldalnak elengedett keményebb belépőket, így aztán részrehajlással nem vádolható. A pontrúgások utáni zűrzavarban viszont örülhetünk, hogy nem annyira élesek a bosnyákok, mint a németek voltak, ugyanis többször érthetetlenül emelgettük vissza a labdát, két-három húzásban nagyon veszélyes támadást építhettek volna ellenünk.

Varga fejel, de megint véd a kapus!

Vargát sikerült ismét megtalálni egy beadással, márpedig tudjuk, milyen jó a fejjátéka. Ezúttal a léc alá hullott volna a fejese után a labda, ha Vasilj nincs résen, és nem paskolja fölé a fejest.

Szajki Bálint / 24.hu

Miénk az első komolyabb lehetőség

Egy szép támadás végén sikerült szögletre menteni Sallai elől. Ezután Szoboszlai adta be a labdát, Varga fejelt, a labdát először a földre küldte, a kapus látványos mozdulattal tudott menteni. Komoly lehetőség volt.

Az első lövés a bosnyákoké

Basic vette célba a magyar kaput  tizenhatoson kívülről, de lapos, erőtlen lövése elkerülte a magyar kaput, Dibusznak nem kellett közbeavatkoznia.

Egyelőre magyar lábakon jár a labda

Nem mondhatni, hogy nekiestünk az ellenfélnek, egyelőre biztos labdabirtoklás, illetve most Botka megpróbálta beívelni a labdát a védelem mögé, Nagy Zsolt azonban ütközött egy bosnyák játékossal. A labda aztán kipattogott az alapvonalon, kirúgással folytatódik a meccs.

Férne még a lelátókra ember

Egyelőre messze vagyunk a teltháztól. Szivárognak még a drukkerek, de több szektor is foghíjas még, pedig ennél többen szoktak a lelátón helyet foglalni a válogatott mérkőzésein.

Elkezdődött a hangpróba

A bosnyák tábor kissé értetlenül, de szép csöndben meghallgatta a Nélküled című számot, sokan fel is vették a telefonjukkal. Miután viszont elhallgatott az énekszó, elkezdték biztatni a csapatukat. Több se kellett a Carpathian Brigade tagjainak, jött a kontra és egy erőteljes szurkolás. Hamarosan jönnek a csapatok.

Szoboszlai: Most derül ki, ki áll mellettünk, amikor szar van

Szoboszlai Dominik hétfőn interjút adott az M4-nek, amiben határozottan cáfolta, hogy már nincs meg a bizalom a szövetségi kapitány és a játékosok között, sőt egyet is értett azzal, hogy Marco Rossi lényegében kijelentette, aki nem megfelelően reagál a keddi, bosnyákok elleni meccsen, annak nem lesz már helye a válogatottban.

Aki nem így gondolkozik, az ne is jöjjön a stadionba. Nem az eredményről beszélek, hanem a hozzáállásról, az akaratról. Teljesen mindegy, mennyire vagy fáradt, tudom milyen jó érzés amikor tizennégy meccsen veretlen vagy, de most derül ki, ki áll ki mellettünk amikor szar van

– mondta a csapatkapitány, aki azt is megjegyezte ugyanakkor, hogy a németek ellen kitalált taktika nem működött.

Kapcsolódó
Szoboszlai: Most derül ki, ki áll ki mellettünk, amikor szar van
A magyar válogatott csapatkapitánya szerint vissza kell térni a korábbi önmagukhoz.
Olvasói sztorik