Élő Magyar foci

Helyzetekig eljutott, de gólt nem tudott szerezni a válogatott a bosnyákok ellen

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával a Nemzetek Ligája csoportkörének második fordulójában. Nikola Vasilj több nagy védést is bemutatott, az egyiket a 89. percben, Ádám Martin közeli fejesénél. Folytatás októberben, Hollandia ellen, szintén hazai pályán.

Marco Rossi kinevezése óta a legnagyobb vereségét szenvedte el a magyar labdarúgó-válogatott, amely 5-0-ra kapott ki szombaton Németországban, a Nemzetek Ligája nyitófordulójában. Az olasz kapitány akkor elég élesen fogalmazott, azt mondta, szégyenteljes volt az eredmény a csapat és az ő számára is, és hogy pszichológiailag fontos lesz a bosnyákok elleni találkozó.

Ha nem leszünk képesek reagálni egy ilyen szituációra, az azt jelenti, hogy mindenkinek el kell tűnnie a színről. Ez egyértelmű

– mondta akkor a kapitány.

Rossi mindezek után öt helyen változtatott a kezdőcsapatát a keddi mérkőzés előtt: cserélt a kapuban (Dibusz Dénes kezd), a védelem közepén (Balogh Botond került ki, Botka Endre be), illetve a szárnyvédőknél és a középpályán is (Kerkez Milos, Loic Nego és Nagy Ádám ezúttal a padon kezd, helyükön Nagy Zsolt, Bolla Bendegúz és Nikitscher Tamás játszik).

Szajki Bálint / 24.hu

Akadtak üres székek a stadionban, miközben a pályán mutatott játék finoman szólva sem volt lehengerlő. A magyar válogatott előtt azonban így is voltak lehetőségek, Vargának volt veszélyes fejese és egy közeli próbálkozása, Nagy Zsolt pedig az alsót vette célba kapásból, de a bosnyák kapus, Nikola Vasilj védeni tudott.

A második félidő is döcögősen indult, továbbra is elsősorban rögzített játékhelyzetek után próbálkozott a Rossi-csapat. Így aztán Szoboszlai szabadrúgásával járt sokáig a legközelebb a gólhoz Magyarország, de a csapatkapitány lövése – amelybe beleértek a sorfalban – a léc tetején landolt.

Szajki Bálint / 24.hu

Ijesztő pillanatokat is átéltünk a hajrában, Orbán és Botka fejelt össze, a Fradi játékosa vérző fejjel, de saját lábán hagyta el a pályát.

Szajki Bálint / 24.hu

Próbálkozott az utolsó pillanatig a hazai csapat, amely a 89. percben ismét közel járt a gólszerzéshez a magyar csapat, a csereként beállt Ádám Martin fejelhetett középről, de a meccs embere, Vasilj ezúttal lábbal védett. Maradt a vége 0-0, pedig Magyarország összesen 19-szer próbálkozott, a várható gól-mutatója (xG) 1,49 volt. A magyar válogatott két fordulót követően csoportja utolsó helyén áll, mivel rosszabb a gólkülönbsége Bosznia-Hercegovinánál.

A Sofascore-nál Szoboszlai Dominik volt a meccs embere magyar oldalon.

A csoport másik mérkőzése is döntetlenre végződött, de izgalmasabb forgatókönyv mellett. A hollandok már a 2. percben gólt szereztek hazai pályán, azonban még a szünet előtt fordított Németország, Joshua Kimmich a 45+3. percben volt eredményes. Denzel Dumfries nem sokkal a második félidő kezdete után kiegyenlített, és végül 2-2 után osztoztak a pontokon a csapatok.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3-as csoport, 2. forduló

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 0-0

 

Magyarország: Dibusz – Botka (Balogh, 82.), Orbán, Dárdai M. – Bolla (Csoboth, 75.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. (Kerkez, 82.) – Sallai, Szoboszlai – Varga B. (Ádám M., 82.)

Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Barisic, Katic, Saric (Gigovic, 60.), Bicakcic – Gazibegovic, Basic (Huseinbasic, 60.), Burnic (Tahirovic, a szünetben), Dedic – Dzeko, Demirovic (Bajraktarevic, 77.)

Gólszerző: –

Sárga lap: Schäfer (77.) Barisic (21.), Katic (41.)

Piros lap: –

Szórványos füttyszó a lelátóról

Miután Ádám Martin nem tudta bekotorni a győztes gólt, véget is ért a meccs. Kissé tanácstalan, szomorkás csönd állt be, de azért szórványos füttyszó is felcsendült. Nincs nagy hangzavar, inkább kellemetlen csönd.

Helyzetekig eljutott, de gólt nem tudott szerezni a válogatott a bosnyákok ellen

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával a Nemzetek Ligája csoportkörének második fordulójában. Nikola Vasilj több nagy védést is bemutatott, az egyiket a 89. percben, Ádám Martin közeli fejesénél. A végén némi elégedetlen füttyöt is lehetett hallani. A magyarok két kör után egy ponttal a 3. csoport negyedik helyén állnak. Folytatás októberben, Hollandia ellen, szintén hazai pályán.

A mérkőzés számokban.

Mi maradt ki...

Sallai beadása után Ádám Martinnak szinte fel sem kellett ugrania egy közeli fejesnél, pár lépésről vehette célba a kaput, Vasilj azonban valahogy ezt is védeni tudta, lábbal.

Hármas csere magyar oldalon

Az imént megsérült Botkt Balogh váltja, Kerkez Nagy helyére érkezik, és Varga is elhagyta a pályát, Ádám Martin érkezik a folytatásra.

Ápolni kell Botkát

Orbánnal fejeltek össze egy ívelés után, mindketten a fejüket fogták, csúnya volt. Orbán állt talpra előbb, míg a vérző fejű Botkának el kellett hagynia a pályát, de a saját lábán tette meg.

Szajki Bálint / 24.hu

Jaj ne, már megint egy fejsérülés

Két magyar összefejelt, egyikükhöz bejött a hordágy is. Megnyugtatjuk olvasóinkat, nem Varga Barnabással történt megint baj, sőt a megsérülő Botka segítséggel, de saját lábán hagyta el a pályát.

Lécen csattan Szoboszlai lövése

Megint csak veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a magyar válogatott, Szoboszlai lövése pedig megcsúszott a sorfalon, épp annyira, hogy a léc tetején pattanjon a labda. Megint centikre voltunk a góltól.

Szajki Bálint / 24.hu

Nocsak, Dibusznak védenie kellett

Bravúrra azért nem volt szükség, de résen kellett lennie. Kis levegőhöz jutott a bosnyák csapat, majd egy felívelt labdát sikerült tovább fejelni, Dzeko lőtt Dárdai mellől és a hosszú alsót vette célba, de a magyar kapus eldőlve védett.

Szajki Bálint / 24.hu

Na, ez most nem lett volna rossz

Vargát kerestük a tizenhatoson belül, bele is tette a lábát a labdába, de egy védő odaért. A szögletnél most Szoboszlai nem a büntetőpont környékét kereste, hanem a tizenhatoson kívülre ívelt, Nagy lőtt kapásból, de blokkolták a próbálkozását.

Csak egy vonalakat átlövő labda hiányzott

Sorban indultak labdaszerzést követően a támadóink, Szoboszlai, majd Sallai, végül Varga. Sajnos viszont senki nem vette észre a lehetőséget, így aztán a hármas közül valamennyi méteres lesről bandukolhatott vissza. Kár érte.

Nem rágjuk le a körmünket

Gyökeres változás nem állt be a magyar csapat játékában. Egy szögletünk azért már volt a félidőben, de Szoboszlai ívelése nem talált csapattársat.

A számok makacs dolgok

Ezek ugyanis megmutatják, hogy egyszer lőtt kapura az ellenfél, akkor se talált kaput. Nem volt veszélyes támadásuk igazán. Vasilj viszont négyszer is védett már, nálunk a labda 64 százalékban. Ugyanakkor a helyzeteink minősége 0.33 xG-t ér, így aztán nem meglepő, hogy nincs gól.

Ennél volt már erősebb 45 perce is a válogatottnak

Nem sikerült gólt szerezni a bosnyákok ellen, de alapvetően nem is ezzel akadt a legnagyobb gond. Az első öt-tíz percben még óvatosan gurigázott hátul a magyar védősor, egy-egy megindulással viszont éreztette Bosznia-Hercegovina, hogy nem lehet ész nélkül rohanni előre. Dedic különösen aktív volt a magyarok jobb oldalán, de szerencsénkre kevesen segítettek neki a legtöbbször. Az első löés a bosnyákoké volt, de Varga közelebb járt a gólhoz, kétszer is Vasilj védte a fejesét. A félidő derekán kialakult némi káosz a játékban, mert a magyar szabadrúgásokból próbáltak indulni a vendégek, ráadásul a mieink megtették azt a szívességet, hogy visszaemelgették a labdákat minimális nyomás hatására a senki földjére. Szerencsére ebből nem lett baj, ahogy abból sem, hogy 4-2-4-ben statikus futballunk volt egy ideig. Az utolsó percekben azért sikerült megbontani a bosnyákok védelmét a jobb szélen, Sallai Rolandnak volt is egy kiváló lövése ebből, de Vasilj nagy vetődéssel ezt is hárította, így aztán maradt a 0-0 félidőben.

Szajki Bálint / 24.hu

Nem volt hosszabbítás, vége az első félidőnek

Az olasz Marco Guida nem tett rá az első félidőre, csak egy-két másodpercet – nem is lett volna indokolt. Több helyzete volt a magyar válogatottnak, de ezek főleg rögzített helyzetekből, döcög azért a játék. Kíváncsian várjuk, belenyúl-e Rossi a szünetben a felállásba.

Vasilj nagy formában van

Most Nagy Zsolt lövését tolta ki az alsó sarokból egy szép vetődéssel. Meccs legjobbja eddig a bosnyák kapus.

Az olimpikonoknak üzentek a drukkerek

A magyar szurkolótábor ezúttal olyan üzenetet tett ki, amellyen az olimpián hazánkat képviselő sportolóknak mondtak köszönetet.

Minden sportteljesítmény újabb bajnokokat és példaképeket szül. Köszönet a magyar olimpikonoknak!

Akadozik a támadások felépítése

Sokszor Sallai, Varga és Nagy Zsolt is egészen magasan helyezkedik, az ellenfél védőinek vonalában. Schäfer ugyan visszalép, de Orbánnal, Botkával és Dárdaival nagyon-nagyon messze vannak a támadóktól, felívelni pedig nincs értelme, mert nincs létszámfölény. Ebből lesz az, hogy Bolla a térfélünk közepén kéri el a labdákat, Nikitscher és Szoboszlai pedig nagyjából megjátszhatatlan, mert kettejükhöz nem nagy kunszt lezárni a passzsávokat. Nem is működik igazán a játék, pedig nagyobb a labdabirtoklásunk.

Centiken múlt a magyar gól...

Ajj, ez közel volt. Ismét a jobb oldalon sikerült a bosnyákok mögé kerülni (Bolla újfent benne volt a támadásban), Sallai pedig jobbal lőtt, de kissé erőtlenül, a kaput sem találta el. Követte azonban a támadást Varga a hosszú oldalon, vetődve lőni is tudott és Vasilj némi szerencsével, a gólvonalnál védeni tudott, de azt is adjuk meg neki, hogy szépen zárta a szöget.

Szoboszlai szabadrúgása veszélytelen

Nagy Zsolt harcolt ki szabadrúgást veszélyes helyen, természetesen Szoboszlai állt a labda mögé. A lövése a sorfal fölött elment, azonban nem csapódott lefelé, fölé szállt. Ebben azért több is lehetett volna.

Olvasói sztorik