Magyar foci

Megszabadult az egymillió euróért vett légiósától a Fradi

Laszlo Szirtesi/Getty Images
Laszlo Szirtesi/Getty Images

A Ferencváros labdarúgócsapatából távozott Amer Gojak.

A 27 éves középpályásért 2022-ben egymillió eurót fizetett a Fradi a Transfermarkt adatai szerint, de Dejan Stankovic tavasszal kitette a keretből. Idők közben azonban a szerb edző helyére Pascal Jansent nevezték ki, júniusban edzőmeccsen is szóhoz jutott, sőt a Nafta Lendava elleni meccsen győztes gólt szerzett. Ez sem volt azonban elegendő ahhoz, hogy kiharcolja a helyét, a Ferencváros közleménye szerint szerződést bontottak a 35-szörös bosnyák válogatottal. Nem marad azonban munka nélkül Gojak, ugyanis a bejelentéssel párhuzamosan a horvát bajnokságban szereplő NK Rijeka bejelentette az érkezését.

Gojak első szezonjában 19 bajnokin két gólt szerzett, mindkettőt 2023 májusában, az Újpest elleni derbi alkalmával. Emellett két Magyar Kupa-találkozón is lehetőséget kapott, a Bicske ellen eredményes is volt. A 2022-2023-as Európa Liga-szereplés egyik főszereplője volt, nyolc mérkőzésből heten pályára lépett. Az előző idényben egy BL- és egy EKL-selejtezőn, hat bajnokin és két Magyar Kupa-összecsapáson kapott lehetőséget.

Nem csak Gojak vált létszámfelettivé a Fradinál, a klub már januárban közölte, hogy Anderson Esitire és Owusu Kwabenára sem számít. Egyelőre ők nem találtak maguknak új csapatot, de élő szerződésük van a zöld-fehérekkel.

Olvasói sztorik