Magyar foci

„A válogatott lendületet adott, hogy rátegyek még egy lapáttal”

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Különösen motiváltan érkezett a magyar válogatotthoz Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia hátvédje.

A 31 éves futballista egy komoly sérülés után attól tartott, hogy már nem tudja magát beverekedni a válogatottba, végül azonban Marco Rossi elvitte magával az Európa-bajnokságra nyáron. Az Eb alatt is többször kiemelte Nagy, hogy mennyire erős motiváció volt ez a számára, az új idényben pedig remekül kezdett a klubjában, kilenc tétmérkőzésen négy gól és négy gólpassz a mérlege.

Elsősorban az volt a célom, hogy vissza tudjak kerülni a válogatott keretébe, és miután sikerült, ez további lendületet adott, hogy rátegyek még egy lapáttal

– mondta a Telkiben rendezett sajtótájékoztatón a balhátvéd.

Természetesen a beszélgetés nagy részében azért a Nemzetek Ligája került előtérbe, Nagy Zsolt felhívta rá a figyelmet, hogy az NL 2022/2023-as idényében az olaszok mögött, és a németeket, valamint az angolokat megelőzve tíz ponttal másodikként végzett csoportjában a válogtatott.

„Az elmúlt időszakban többször játszottunk a németekkel, és bár a nyáron elveszített Eb-meccs egy negatív emlék, én igyekszem a pozitívumokat szem előtt tartani, így például azt, hogy az előző NL-szezonban idegenben legyőztük őket, itthon pedig döntetlent játszottunk velük és nekem is sikerült gólt szereznem ellenük. Nehéz csoportba kerültünk, mindhárom riválisunk erős és nagyon jó csapat, nem véletlenül van itt. Úgy gondolom, hogy ha tudjuk hozni azt, amit ebben a sorozatban legutóbb, akkor nem lehet gond”

– fejtette ki Nagy.

A Puskás Akadémia játékosa szerint a németek sokat akarják majd birtokolni a labdát és a támadófutballt részesítik majd előnyben, ezért erre kell felkészülni. Kiemelte azt is, hogy mindkét csapatban lesznek új arcok, az egyik ilyen a magyar csapatban Gergényi Bence lehet, aki nyáron szerződött Újpestre.

A fő célom most az, hogy beilleszkedjek és megismerjek mindenkit a válogatott stábjában. Az NL-mérkőzések mindegyike nehéz lesz, hiszen a németek és a hollandok is komoly játékerőt képviselnek, de Bosznia-Hercegovina is egy masszív együttes, nem véletlen, hogy az A-divízióban szerepel a mostani kiírásban

– nyilatkozta a lila-fehérek hátvédje.

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata szombaton 20.45-kor lép pályára a németek vendégeként, majd a második fordulóban, jövő kedden a bosnyákokat fogadja a Puskás Arénában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik