Magyar foci

Dzsudzsák Balázs góllal és két gólpasszal vezette sikerre az edzőváltáson áteső Debrecent

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Az edzőváltáson átesett Debrecen hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a vendég Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának szombati játéknapján.

A hazai csapat menesztette Srdan Blagojevic vezetőedzőt az Újpest ellen elszenvedett 3-0-s vereséget követően, így a Loki kispadján az ideiglenesen kinevezett Dombi Tibor ült. Nem indult jól a találkozó a DVSC-nek, mert a hatodik percben hátrányba került egy szabadrúgás-kombinációt követően.

Nagyjából 15 perc után viszont átvette az irányítást a Debrecen, térfélcsere után pedig beindult Dzsudzsák Balázs vezérletével a gólgyártás is. A csapatkapitány először egy tizenegyest értékesített, majd a védők mögé perdített labdájábólé Ferenczi János lőtt közvetlen közelről újabb gólt. A hajrában megpróbált egyenlíteni a ZTE, de egy szöglet után Dzsudzsák előre ívelt indításából kapuig nyargalt Brandon Domnigues és lezárta a meccset.

Dzsudzsák Balázs statisztikái.

A ZTE idegenben változatlanul nem tudott még győzni a szezonban, egy döntetlen mellett ez volt a második veresége. Első hazai győzelmét aratta viszont a DVSC, amelyet a folytatásban Máté Csaba irányít majd.

Végeredmény – NB I, 6. forduló

Debrecen-Zalaegerszeg 3-1 (0-1)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, v: Rúsz
gólszerzők: Dzsudzsák (54., 11-esből), Ferenczi (64.), Domingues (96.), illetve Dénes (5.)
sárga lap: Szécsi (61.), Pellumbi (63.), illetve Sankovic (21.), Evangelu (87.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik