Magyar foci

„Többet tettem már a Lokiért annál, hogy ilyen támadások érjenek” – Dzsudzsák Balázs reagált az edzőbuktatós vádra

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI

A Debreceni VSC labdarúgócsapata közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy Dzsudzsák Balázst az a vád érte, hogy ő buktatta meg Srdjan Blagojevic vezetőedzőt.

A Loki az újonc Győr otthonában aratott háromgólos sikerrel indította a bajnokságot, majd ikszelt a Kecskeméttel, az utolsó két meccsét pedig elvesztette, előbb otthon bukta el a keleti rangadót az addig nyeretlen Diósgyőr ellen, aztán nagyon simán elhasalt Újpesten. A lila-fehérek elleni bántóan sima vereség után a klub megköszönte Blagojevicnek a munkát.

„Egy edzőváltás sosem jön jókor, de egy mondhatni jó rajtot követően Újpesten kicsúcsosodott egy olyan teljesítmény, amely sem csapat, sem szurkolói szinten nem elfogadható. Egyből a lefújás után volt egy nagyon korrekt beszélgetésünk az ultrákkal, akik semmi mást nem kértek, csak hogy azt a Debrecent lássák, amely csúszik-mászik és mindent megtesz a siker érdekében”

– idézte Dzsudzsákot a DVSC honlapja.

Az eseményeket követően megjelent egy cikk a Sportálon, amely azt pedzegette, hogy nem csak az eredmények okozták a szerb edző vesztét. Ebben a beszámolóban egy neve elhallgatását kérő informátor szerint a középpályás nem vette jó néven, hogy minden bajnokin lecserélték, ezt pedig az öltözőben is hangoztatta. Dzsudzsák pedig nagyon befolyásos tagja az öltözőnek, így aztán arra jutott a névtelen megszólaló, hogy ő buktatta meg Blagojevicet. Erre a cikkre reagált a Debrecen csapatkapitánya.

„Egy edzőváltás során általában mind a két fél hibás, ez nem Dzsudzsák Balázs döntése volt. Nincs szükségem magyarázkodásra, de több mint egy 120 éves klubról beszélünk, amely megérdemli a tiszteletet. Valószínűleg olyan valaki írta a cikket, aki életében nem volt még Loki-meccsen, és szeretett volna még egyet belerúgni az alapból földön lévő csapatba. Komoly klubvezetésről beszélünk, amely tisztában van egy edzőváltás súlyával.

Kissé cinikusan azt is mondhatnám, köszönöm, ha valaki azt feltételezi, hogy én döntök egy edző kilétéről, de ez nyilván nem így van. Úgy érzem, többet tettem már a Lokiért annál, hogy ilyen támadások érjenek. Mindig is azon voltam és vagyok lassan már 14 éve szinte mindig csapatkapitányként, hogy minden edzőt segítsek a siker és a csapat jobb szereplése érdekében. A klub is megérdemli a tiszteletet és azt, hogy senki ne indítson el egy ilyen lavinát

– nyilatkozta Dzsudzsák Balázs.

Blagojevic helyét ideiglenesen Dombi Tibor vette át, de a legfrissebb sajtóhírek szerint Máté Csabát, a Fradi korábbi megbízott edzőjét szeretné kinevezni a Loki vezetősége.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik