Magyar foci

Máté Csaba lehet a Debrecen új edzője

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
Sajtóhírek szerint a korábban a Ferencvárost irányító szakember NB I-es kispadot kaphat.

Megtörtént az első edzőváltás a labdarúgó NB I-es szezonban, az első négy bajnokijából csak egyet megnyerő és kettőt is elveszítő Debrecen megvált Srdjan Blagojevictől. A héten a klublegenda, Dombi Tibor irányítja az edzéseket, és a ZTE elleni mérkőzésen is ő irányít megbízott vezetőedzőként.

Az állandó megoldás pedig Máté Csaba lehet, az nb1.hu értesülései szerint szóban már meg is állapodtak vele.

Az 54 éves szakember korábban tíz évig volt a Ferencváros másodedzője, majd amikor Sztanyiszlav Csercseszovot menesztették, akkor egy időre ő volt a megbízott vezetőedző. Tíz meccsen irányította a csapatot, amiből kilencet megnyert a Fradi, mindössze egy vereség csúszott csak be, miközben az FTC 39 gólt lőtt és csak tízet kapott. Máté Csabával Konferencia Liga-csoportkörbe jutott a Ferencváros.

A vezetőség azonban úgy döntött, külföldi szakember kell a csapat élére, így jött Dejan Stankovic. Kubatov Gábor klubelnök így kommentálta a döntést:

A Fradinak az kell, hogy egy komoly külföldi edzője legyen, akinek komoly ambíciói vannak. Nálunk mindig az volt, hogy a lehetőségeinknél eggyel magasabb polcon lévő edzővel dolgoztunk. Máté Csaba pont az az edző volt, aki illett a csapathoz, de minket mindig az húzott felfelé, hogy olyan edzőnk volt, aki magasabban volt jegyezve, mint a csapat.

Stankovic aztán a szezon vége előtt elfogadta a Szpartak Moszkva ajánlatát, így már az utolsó bajnokin sem ő ült a kispadin. Jelenleg a nyáron kinevezett Pascal Jansen irányítja az FTC-t.

Olvasói sztorik