Magyar foci

„Ezt a szemléletet irtani kell” – több játékos is büntetésre számíthat Kisvárdán

Kovács Tamás / MTI
Driton Camaj (jobb szélen) egyike lehet a büntetett játékosoknak.
Kovács Tamás / MTI
Driton Camaj (jobb szélen) egyike lehet a büntetett játékosoknak.

Drasztikus változtatásokat ígér Révész Attila, a Kisvárda labdarúgócsapatának klubigazgatója.

Az együttes ideiglenesen kinevezett vezetőedzője az Ajkától elszenvedett 3-2-es vereség után fakadt ki a saját csapatára, mert úgy látta, hogy többen is alibiztek a játékosai közül.

„Az utóbbi időben Magyarországon divattá vált, hogy játékosok megbuktatják a turpisságukkal és csalásukkal az edzőiket, stábokat, és az elmúlt időszakban nagyon sok edző távozott, mert nagy elvárások vannak a csapattal szemben. Most láttam, hogy nálunk is van néhány futballista, akik az alibizést és a takarékon való teljesítést tartják fontosnak. Van olyan játékos, aki aláírta a szerződéshosszabbítását és azóta nem futott ötszáz métert, az első félidő derekáig még a masszőröm is többet futott, mint ő bent a pályán. Ezek olyan dolgok, amiken sürgősen változtatni kell, és vannak olyan klubok, ahol nincs meg az edzők lehetősége, viszont nálunk ezt nem tudják megtenni. Itt más viszonyok uralkodnak: nem a klub fog bukni, hanem a játékos, ez pedig már a közeljövőben megtörténik”

– szögezte le vészjóslóan Révész Attila.

A klubigazgató elmondta, hogy az NB II-ben nagyon sokat kell melóznia a csapatoknak, az viszont az egyesület felelőssége, hogy gátat szabjon annak, hogy hagyja a focistákat lazsálni. Meglehetősen hevesen érvelt amellett, hogy ezt meg kell akadályozni, sőt a többi klubot is bátorította, hogy tegyen a jelenség ellen.

Mivel Magyarországon elég nehéz játékosokat igazolni, adott esetben külföldiekhez kell nyúlni, akiknek a leigazolásakor a mentalitást nem tudjuk felmérni, tökéletes-e vagy nem. Ezt a szemléletet irtani kell! Úgyis, hogy a klub rengeteget bukik rajta, ki kell őket tenni. S még úgyis, hogyha kisebb képességű játékossal kevesebb esély van feljutni.

Apró jel lehet, hogy a félidőben már lecserélte Bernardo Maticot és Driton Camajt is az ideiglenes vezetőedző, a nyilatkozatában utalt is rá, hogy a hibás játékosok nem jöttek ki a második félidőre Ajkán.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik