Magyar foci

Nem csak az olimpikonok miatt örömködtek Újpesten, sima verést kapott a Debrecen

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Az Újpest FC péntek este 3-0-ra legyőzte a Debrecent, az NB I ötödik fordulójában.

Rögtön ellenfelének esett a hazai csapat és a magas letámadás szemmel láthatóan sok problémát okozott az ellenfélnek. Végül mégsem ez hozta meg az első gólt, hanem egy kisszöglet utáni beadás, amely után teljesen egyedül maradt Bese Barnabás, aki a kapuba fejelhetett.

Nem álltak le a lila-fehérek, Matija Ljujic és Mucsányi Márk szép összjátéka után az előbbi passzolt közvetlen közelről a Loki kapujába.

Az utolsó 15 percre visszább vett az Újpest, de nagy gondot nem tudott okozni a DVSC, Dzsudzsák Balázs távoli lövése volt a legveszélyesebb helyzet, de ez is elkerülte a kaput. Szünetben aztán a Megyeri út közönsége alaposan megünnepelte az UTE olimpikonjait, Márton Vivianát, Tótka Sándort és Gulyás Michelle-t is, az eredmény mellett ezért is nagyon jó hangulat kerekedett.

Térfélcsere után érzékelhetően fel akarta venni a kesztyűt a Debrecen, de hamar jött az újabb pofon. Megint Bese okozott gondot, ezúttal a tizenhatos sarkán bukkant fel, ahol viszont megrúgta egy védő, ezért büntetőhöz jutott az Újpest. Fran Brodic magabiztosan lőtt a jobb felső sarokba.

Bese gólt fejelt és tizenegyest harcolt ki.

Innentől nem sok kérdés maradt, a vendégek nem tudtak már megújulni, Szécsi Márk egy az egyezéseiben rejlett némi veszély, de valójában nem kellett aggódniuk az újpestieknek. A hajrában még a hazai cserék is közel jártak ahhoz, hogy gólt szerezzenek, ez végül nem jött össze, de így sem panaszkodhat az Újpest FC.

Végeredmény – NB I, 5. forduló

Újpest – Debrecen 3-0 (2-0)
Gólszerző: Bese (20.), Ljujic (29.), Brodic (52. – tizenegyesből)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik