Magyar foci

Új csapathoz kerülhet a Marco Rossi által sokat kritizált magyar csatár

MARCUS BRANDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
MARCUS BRANDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Napokon belül klubot válthat Németh András, a német másodosztályban szereplő Hamburg csatára. A 21 éves, négyszeres magyar válogatott csatár ligán belül, a Bundesliga 2-újonc Preußen Münsternél folytathatja kölcsönben.

A Münster csatára, Malik Batmaz megsérült a csapat legutóbbi mérkőzésén, meg is műtötték a térdsérülését, nyolc hónapot kell kihagynia, szúrta ki a csakfoci.hu a liga-zwei.de cikkét. Itt jön a képbe Németh, akinek nem sok játékpercre van esélye Robert Glatzel, Davie Selke és Ransford Königsdörffer mögött, így maga is váltana és a Hamburg is elengedné.

Egy átigazolási szakíró, Sacha Tavolieri szerint az egyéves kölcsön vételi opció nélkül lehet reális jelen esetben. A Hamburg ugyan végleg is értékesítené a csatárt, a kivásárlási ára sok lenne a harmadosztály második helyén feljutott Münsternek.

Németh még 2023 elején érkezett a Genktől a Hamburgbhoz, eddig 42 mérkőzésen játszott, összesen 890 percet. Két gólja és egy gólpassza van. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya már többször is keményen nyilatkozott Németh András helyzetéről, elsőre azt mondta, megmondta neki, hogy váltania kell, ha folyamatosan játszani akar és válogatott meghívót szeretne. Majd mikor a csatár kimaradt az Eb-keretből, és erről kérdezték a kapitányt, azt felelte, a tanácsa ellenére is maradt a HSV-nél, amit kényelmi megoldásnak tart.

„Beszéltem az új ügynökével és mondtam, hogy jobb döntéseket kell meghozniuk a jövője érdekében. Adok tanácsokat, de az a játékos és a válogatott javát szolgálja. Ha ezt valaki nem fogadja meg, lelke rajta. Ha megfogadta volna a novemberi tanácsomat, lehet, most más lenne a helyzete, és a keret része lenne. Mert a potenciál megvan ebben a srácban.

De vagy ezért, vagy azért, valami mindig hiányzik belőle, hogy egyről a kettőre jusson. Nem lehet alibizni mindig. Ha rosszul játszunk, nem győzünk, kikapunk, én mindig elsőként vállaltam a felelősséget. Ha nem hívok meg a válogatottba egy játékost, az nem azért van, mert nem látom, hanem mert ő nem tesz eleget a pályán ezért. Én a válogatottban nem akarok olyan játékost, aki alibizni próbál. Mindenekelőtt saját maga érdekében

mondta Rossi a kerethirdetéskor.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik