Magyar foci

A Fradi az őt a BL-ből kiejtő dán csapattól igazolhat védőt

CARLOS COSTA / AFP
CARLOS COSTA / AFP

A dán Ekstra Bladet információi szerint a Ferencvárosban folytathatja a pályafutását a dán Midtjylland belső védője, Stefan Gartenmann.

A 27 éves hátvéd az előző idényben kölcsönben a svéd Aberdeenben játszott, amelyben minden sorozatot számolva összesen 45 találkozón lépett pályára, és ezeken 3 gólt szerzett.

A kölcsön lejárta után visszatért a dán klubhoz, de nem került be a bajnokságra leadott keretbe, így kapóra jött számára az FTC érdeklődése.

Az Ekstra Bladet azt írja, az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatra nemsokára sor kerülhet, és Gartenmann ingyen érkezik majd a Ferencvároshoz.

Gartenmann a Roskilde csapatában nevelkedett, majd 16 évesen került a holland Heerenveenhez, ahol játszott az U19-eseknél és az U21-eseknél is, de a felnőttek között nem jutott szóhoz tétmeccsen. 2017-ben tért vissza Dániába, miután a Sönderjyske leigazolta, majd 2022 nyarán szerezte meg a Midtjylland, amelyben összesen 38 találkozó került a neve mellé.

A Fradi a BL-selejtező harmadik körében épp a Midtjyllanddal akadt össze, és a dán csapat 3-1-es összesítéssel jutott tovább, a magyar bajnok pedig az EL-ben vigasztalódhat. Nem ez az első alkalom, hogy az FTC-nél az ellenféltől szemezgetnek (igaz, Gartenmann nem játszott a két BL-selejtezőn), az amerikai Henry Wingo 2021-ben igazolt a norvég Moldétól a magyar klubhoz, amely fél évvel korábban 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal jutott a BL-főtáblára a két csapat párharcából.

Idén nyáron pedig azt a Kady Borgest igazolta le a Ferencváros, aki a Qarabag játékosaként tört borsot a magyar csapat védőinek orra alá a 2022-es BL-selejtezőben.

Olvasói sztorik