Magyar foci

„Az Omonia elég jó csapat, Magyarországon a Fradihoz lehet hasonlítani”

Bús Csaba / MTI
Bús Csaba / MTI

A Fehérvár FC kapusa, Tóth Balázs a Ferencvároshoz hasonlította csapata Konferencia Liga-selejtezős ellenfelét, az Omonia Nicosiát.

A ciprusi együttes hazai pályán 1-0-ra nyerte a harmadik fordulós párharc első meccsét, így aztán a Vidinek hátrányból kellene fordítania a továbbjutáshoz. A 26 éves kapus szerint azonban ez nagyon nehéz feladat, mivel az Omonia olyan erős, mint a Fradi.

Nehéz mérkőzésre számítok, mert az első felvonáson láthattuk, hogy az Omonia elég jó csapat. Magyarországon a Fradihoz lehet hasonlítani az erősségét tekintve. A ciprusiak hétvégén nem játszottak, csak erre a meccsre készültek, úgyhogy biztosan frissek lesznek

– mondta a klub honlapjának Tóth.

A kapus arra is kitért, hogy előnyük birtokában biztos nem támadnak majd ki a ciprusiak, ezért nagyon fegyelmezetten, taktikusan kell játszaniuk a mérkőzésen.

„Számunkra is az a fontos, hogy kompaktak legyünk, ne hagyjunk lehetőséget helyzetek kidolgozására. Arra kell legjobban figyelni, hogy a széleken ne tudjanak mögénk kerülni. Az a cél, hogy minél tovább kihúzzuk kapott gól nélkül, aztán ha a hetvenedik perc körül döntetlen, akkor kockáztathatunk. Helyzeteink biztosan lesznek, csak arra kell koncentrálni, hogy azokat belőjük”

– fejtette ki a kapus.

A mérkőzésre szerda este 18 órakor kerül sor, a párharc győztesére a horvát NK Osijek és az azeri Zira továbbjutója vár, annak a tétje viszont már közvetlenül a csoportkörbe kerülés lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik