Élő Magyar foci

Hazai pályán sem nyert, nem jutott BL-csoportkörbe a Ferencváros

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott kedd este az FC Midtjylland ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így összesítésben kiesett.

A zöld-fehéreknek nem sikerült jól a dániai mérkőzés, ugyanis 2-0-ra kikapott Herningben. A visszavágóra két helyen változtatott kezdőcsapatán Pascal Jansen, Maiga és Kehinde helyett Abu Fani és Ben Romdan került be.

Nagyon aktívan kezdett a Ferencváros miközben a dán bajnok szemmel láthatóan csak arra készült, hogy beálljon védekezni. Ugyan lövésekig alig-alig jutott el a Ferencváros, de Abu Fani és Ben Romdan kezdőbe jelölése is nagy húzásnak tűnt, a kreativitásuk sokat segített támadásban. Végül mégsem ők, vagy a villámgyors szélsők szereztek vezető gólt, hanem Cissé, aki egy szabadrúgás után fejelt kapura. Ezt még védte ugyan Ólafsson, de a kipattanóra senki sem érkezett a Fradi hátvédjén kívül, aki az üres kapuba passzolt.

Hegedüs Róbert / MTI

Ezt követően is nagyon aktív maradt az FTC, sokat elárult az is, hogy már a 30. percben cserélt Thomas Thomasberg. Ben Romdan és Kristoffer Zachariassen kombinációjánál még Martínez mentett, de ezután megérkezett a meccsbe az FC Midtjylland is, Dibusz Dénes előbb egy távoli lövést védett, majd egy beadást bokszolt ki, Juninho lövésénél viszont Cissé fejelte léc fölé a labdát, ekkor még egyértelműen a meccs legjobbja volt. A feszült hangulatú mérkőzésen ekkor még minden kérdés nyílt maradt.

Szünetben egyet cserélt Jansen, közvetlenül előtte pedig Pesic kért cserét, de így is Zachariassen talált be kis híján újra, de Ólafsson védeni tudott, ahogyan Rommens és Cissé próbálkozásainál is. A túloldalon viszont azonnal jött az egyenlítés a 49. percben, Simsir a kényszerítőből kapott labdát átlépte, Sörensen pedig a hosszú alsóba gurított. Innentől ment előre becsülettel a Ferencváros, de a dánok nagyon csalták az időt, ráadásul egy-egy veszélyes támadást is vezettek, ezért nem mehetett előre ész nélkül a Fradi.

Hegedüs Róbert / MTI

A végén nagy káosz alakult ki, kétszer is tizenegyest reklamáltak a zöld-fehérek, de Osorio két kontrát is elpuskázott a túloldalon. Az eredmény végül nem változott, így 3-1-es összesítéssel esett ki a Fradi a BL-selejtezőből. Ami viszont igazán fájhat a Ferencvárosnak, hogy egy taposás miatt azonnali piros lappal kiállította a játékvezető Raúl Gustavót, aki így az Európa Liga-selejtezőben fogja letölteni eltiltását. Az FTC ugyanis ott folytatja a selejtezőket, az KÍ Klaksvík, vagy a Borac Banja Luka vár majd a Fradira.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágó

Ferencváros-Midtjylland 1-1 (1-0)
Groupama Aréna, Budapest
jv.: Orel Grinsfeeld (izraeli)

Ferencváros: Dibusz – Makreckis (Szevikjan – 83.), I. Cissé (Gruber – 83.), Gustavo, Ramírez (Botka – 46.) – Rommens, Abu Fani – Ben Romdan, Zachariassen (Kady – 74.), Adama Traoré – Pesic (Bassey – 43.)

Midtjylland: Ólafsson – Andersson, Diao, Bech, Juninho (Gabriel – 70.) – Osorio, Martínez, Askildsen (Simsir – 30.), Sörensen – Franculino, Buksa (Brynhildsen – 70.)

Gól: Cissé (17.) ill. Sörensen (49.)

Kiállítva: Raúl Gustavo (97.)

Nem vacakolt a Fradi

Amint folytatódott a találkozó, rögtön támadásba is lendült a hazai együttes, Zachariassen középre gurított labdáját Traoré továbbította Makreckishez, de a lett játékos valamiért nem lőtt, hanem lágyan Pesic fejére akart ívelni, de ezt megoldotta a dán védelem. A kipattanóból végül Traoré viszont lőtt, ám ezt Ólafsson védte.

Ben Romdan is nagyon lubickol!

Többször felbukkant már a tizenhatoson belül, eléggé magasan helyezkedik. A 25. percben viszont már nem csak tovább tette a labdát, hanem elküldött egy védőt gyufáért, majd belsővel eltekerte a bal kapufa mellett a labdát. Ez kevesen múlt! Ezután ivószünetet rendelt el a játékvezető.

Vezet a Fradi!

Abu Fani végezhetett el egy szabadrúgást a bal oldalról, amire tökéletesen érkezett Cissé, de a fejese pont a kapust találta el. A kipattanóra viszont senki sem robbant, így ez is Cissé zsákmánya lett, egyből az üres kapuba passzolt.

Eddig azt kaptuk, amit vártunk

A Fradi sok energiát mozgósított a támadásokba, a dán csapat viszont csak védekezett és néha előre lőtte a labdát. Egy lövésig jutott az FTC, de ez csak azért vált veszélyessé, mert Ólafsson kiejtette a labdát, amit magához próbált ölelni.

Eddig Abu Fani kezdőbe állítása telitalálat volt

Nagyon aktív a középpályás és látványosan nehezen követik a mozgását, passzait a Midtjylland játékosai. A legutóbbi megindulásánál egy ígéretes helyről elvégezhető szabadrúgást harcolt ki, de Rommens a sorfalba bikázta.

Egyelőre nincs képben a játékvezető

Abu Fani és Martínez már a harmadik percben összeszólalkozott, majd Pesic is kapott egy nagy rúgást, később pedig Traoré bokája bánt egy belépőt. Végül Akildsen kapott egy sárgát Pesic megrúgásáért, de elég feszült eddig a meccs.

Traoré elterült a tizenhatoson belül

Egy gyors támadás végén Traoré kapott egy jó kiugratást, befelé cselezett és úgy szerelte őt a dánok egyik védője, hogy a lábfejét fájlalva elterült a földön. Szerencsére semmi baja, de ezért nem is járt tizenegyes, szabályos volt a belépő.

Kós Hubert is a helyszínen

A hangosbemondó közölte, hogy az olimpiai aranyérmes úszó is a lelátón van. Elindult a mérkőzés.

A potenciális ellenfeleknek 45 percük van dönteni

Gól nélküli döntetlenre áll az APOEL-Slovan Bratislava mérkőzés. Az első meccset a pozsonyiak nyerték 2-0-ra, így ők állnak továbbjutásra. A Fradi-Midtjylland párharc győztese így nagy eséllyel a szlovák bajnokság aranyérmesével találkozik, de persze az a meccs sincs még lefutva!

Jansen megtalálta a gyenge pontokat

Nehéz volt lenyelni, hogy saját hibáink miatt kaptunk ki 2-0-ra, de tudnunk kell kezelni ezt a szituációt. Ezt meg kell oldanunk hazai pályán, amihez elengedhetetlenül fontos, hogy magabiztosan álljunk a feladathoz

– jelentette ki az 51 éves tréner, aki több gyenge pontot is talált a rivális játékában.

Kapcsolódó
A Fradi edzője több gyenge pontot is talált a dán BL-rivális játékában
Most már csak a helyzetkihasználáson kellene javítani.

„Nincs titok, van stílusunk”

„A kétgólos előny jó, de még van hátra kilencven perc. Nincs titok, van egy stílusunk, azt akarjuk játszani kedden is, ez nem fogja meglepni az ellenfelet”

– jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Thomas Thomasberg, aki jó csapatnak nevezte a magyar bajnokot és egyértelműen támadó játékot vár tőle.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik