Élő Magyar foci

Hazai pályán sem nyert, nem jutott BL-csoportkörbe a Ferencváros

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott kedd este az FC Midtjylland ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így összesítésben kiesett.

A zöld-fehéreknek nem sikerült jól a dániai mérkőzés, ugyanis 2-0-ra kikapott Herningben. A visszavágóra két helyen változtatott kezdőcsapatán Pascal Jansen, Maiga és Kehinde helyett Abu Fani és Ben Romdan került be.

Nagyon aktívan kezdett a Ferencváros miközben a dán bajnok szemmel láthatóan csak arra készült, hogy beálljon védekezni. Ugyan lövésekig alig-alig jutott el a Ferencváros, de Abu Fani és Ben Romdan kezdőbe jelölése is nagy húzásnak tűnt, a kreativitásuk sokat segített támadásban. Végül mégsem ők, vagy a villámgyors szélsők szereztek vezető gólt, hanem Cissé, aki egy szabadrúgás után fejelt kapura. Ezt még védte ugyan Ólafsson, de a kipattanóra senki sem érkezett a Fradi hátvédjén kívül, aki az üres kapuba passzolt.

Hegedüs Róbert / MTI

Ezt követően is nagyon aktív maradt az FTC, sokat elárult az is, hogy már a 30. percben cserélt Thomas Thomasberg. Ben Romdan és Kristoffer Zachariassen kombinációjánál még Martínez mentett, de ezután megérkezett a meccsbe az FC Midtjylland is, Dibusz Dénes előbb egy távoli lövést védett, majd egy beadást bokszolt ki, Juninho lövésénél viszont Cissé fejelte léc fölé a labdát, ekkor még egyértelműen a meccs legjobbja volt. A feszült hangulatú mérkőzésen ekkor még minden kérdés nyílt maradt.

Szünetben egyet cserélt Jansen, közvetlenül előtte pedig Pesic kért cserét, de így is Zachariassen talált be kis híján újra, de Ólafsson védeni tudott, ahogyan Rommens és Cissé próbálkozásainál is. A túloldalon viszont azonnal jött az egyenlítés a 49. percben, Simsir a kényszerítőből kapott labdát átlépte, Sörensen pedig a hosszú alsóba gurított. Innentől ment előre becsülettel a Ferencváros, de a dánok nagyon csalták az időt, ráadásul egy-egy veszélyes támadást is vezettek, ezért nem mehetett előre ész nélkül a Fradi.

Hegedüs Róbert / MTI

A végén nagy káosz alakult ki, kétszer is tizenegyest reklamáltak a zöld-fehérek, de Osorio két kontrát is elpuskázott a túloldalon. Az eredmény végül nem változott, így 3-1-es összesítéssel esett ki a Fradi a BL-selejtezőből. Ami viszont igazán fájhat a Ferencvárosnak, hogy egy taposás miatt azonnali piros lappal kiállította a játékvezető Raúl Gustavót, aki így az Európa Liga-selejtezőben fogja letölteni eltiltását. Az FTC ugyanis ott folytatja a selejtezőket, az KÍ Klaksvík, vagy a Borac Banja Luka vár majd a Fradira.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágó

Ferencváros-Midtjylland 1-1 (1-0)
Groupama Aréna, Budapest
jv.: Orel Grinsfeeld (izraeli)

Ferencváros: Dibusz – Makreckis (Szevikjan – 83.), I. Cissé (Gruber – 83.), Gustavo, Ramírez (Botka – 46.) – Rommens, Abu Fani – Ben Romdan, Zachariassen (Kady – 74.), Adama Traoré – Pesic (Bassey – 43.)

Midtjylland: Ólafsson – Andersson, Diao, Bech, Juninho (Gabriel – 70.) – Osorio, Martínez, Askildsen (Simsir – 30.), Sörensen – Franculino, Buksa (Brynhildsen – 70.)

Gól: Cissé (17.) ill. Sörensen (49.)

Kiállítva: Raúl Gustavo (97.)

Kiesett a Fradi a BL-ből

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Midtjylanddel kedd este.

Cissé góljával gyorsan előnybe kerültek a zöld-fehérek, de a nagy igyekezet ellenére sem sikerült második gólt lőni. Térfélcsere után erre fél perc is elég lehetett volna, de Ólafsson jól védett, a 49. percben pedig egyenlítettek a dánok. Apránként kontrollálni kezdte a találkozót a Midtjylland, végül meccslabdákat is elszúrt, de több gól már nem esett. Mivel a dán csapat az első találkozót 2-0-ra nyerte, továbbjutott.

Raúl Gustavót eltiltják majd

Merthogy videózás után egyértelmű volt, hogy a brazil védő az ellenfele vádliját megtaposta. Az Európa Ligában tölti majd le eltiltását.

Kész káosz a meccs vége

Kétszer is tizenegyest reklamált a Fradi, de egyik sem volt igazán jogos. Túloldalon Osorio rúgott egy kapufát.

Abu Fani hatalmasat melózott

Már nem az első alkalom, hogy az ő jó értelemben vett agresszív védekezésével került a labda a Ferencvároshoz. Hatalmasat gürizett középen.

A dánok se koncentrálnak már

Kadynak akadt egy jó lövése, de azt védte Ólafsson. Mivel a Fradi megy előre, sokszor csak 2-3 játékos marad hátul, de a hosszabbításhoz közeledve egy olyan akciót se sikerült már a Midtjyllandnek végigvinni, ahol négyen támadtak két védőt.

Osorio eldönthette volna teljesen!

De nem tette. Nagy lendülettel indult meg, felrúgni sem sikerült – pedig jelentkező volt rá. Végül benyargalt a tizenhatoson belülre, ahonnan viszont kapu mellé gurított.

Nagyon nincs Fradi-gól a levegőben

Megy előre a Ferencváros, de az utolsó passzok, megoldások sehogy se akarnak összejönni. Az eddig remeklő játékosok már elég fáradtnak is tűnnek, ráadásul a Midtjylland is veszélyeztetett két kontrából.

Cserélt mindkét edző

Juninho és Buksa helyett Gabriel és Brynhildsen állt be, míg Zachariassent Kady Borges váltotta.

Egyre idegesebbek a Fradi-játékosok

A vendégek esnek-kelnek, ráadásul néhány dolgot be is nézett az izraeli spori, ami megint csak olaj volt a tűzre. Az elmúlt percek nem a fociról szóltak, hanem a reklamálásokról.

Rommens kétszer is távolról lőtt

De Ólafsson mindkettőnél résen volt. A legnagyobb helyzetet viszont megint Cissé hozta össze, a bal szélről visszagurított labdát akarta okosan a kapuba belsőzni, de számított rá a kapus és ezt is védte. Most megint belehúzott a Fradi.

A dánoknak most minden fáj

Persze érthető, az idő nekik dolgozik. Ettől még nehéz lesz megőriznie az FTC játékosainak a hidegvérüket. Abu Faninak nem is igazán sikerül.

Egyenlített a Midtjylland

Simsir indult el középen, majd egy kényszerítőnek szánt labdát átlépett, ami így tökéletes volt a jobb szélen érkező Sörensennek. A dán középpályás higgadtan gurított a hosszú alsóba, Botka csak beleérni tudott becsúszásakor a lövésbe. Újra két gólt kell ledolgoznia a Ferencvárosnak.

Hoppá, hát elaludtak a dánok!

Zachariassen 20 másodperc alatt helyzetbe került, célba is vette a hosszú alsó sarkot, de Ólafsson leért. Rommens ismétlése is jónak tűnt, de azt is nagy vetődéssel tolta ki szögletre, amiből meg semmi sem lett.

Cissé elképesztőt mentett!

Egy jobbról érkező beadásra kivetődött Dibusz, ki is öklözte, de Ben Romdan csele nem volt jó. Osorio el is csente tőle a labdát és kapura lőtt, Dibusz vetődött ugyan, de elsuhant a kesztyűje mellett a labdát, a mögötte álló Cissé bólintotta léc fölé a labdát. Nem sokkal később véget is ért a félidő, így nyugodtan mondhatjuk, Cissé a meccs embere.

Cserél a Ferencváros is

Nem meglepő, volt egy fejese Pesicnek, amely után mutatta, hogy le kéne cserélni. Ennek ellenére pályán maradt, alighanem a szünetet megvárta volna Jansen, de a második ápolása után nem maradt kérdés, hogy le kell hozni. Fortune Bassey váltotta.

Dibusz is munkában

Úgy tűnt, a szabadrúgást megússza a Fradi, de egy visszaívelt labdát Bach lefejelt és Juninho tizenhat méterről ballal kapura tűzte. A léc alá tartó lövést Dibusz öklözte föl a levegőbe, aztán üggyel-bajjal tisztáztak a zöld-fehérek.

Hűha, megint elszabadultak egy picit az indulatok

Ben Romdant előzte meeg egy védő, de az összerúgás nem nézett ki jól, fel is háborodtak az FTC-nél. A játék viszont mehetett tovább, Cristian Ramírez gondoskodott is róla, hogy biztosan megálljon a meccs, Osoriót buktatta.

Hatalmasat mentett Martínez!

Ben Romdan gyönyörű kötény után egy becsúszó védő mellett is megtartotta a labdát, majd a passza is eljutott Zachariassenhez, aki remekül akarta helyzetbe hozni Ben Romdant. A tunéziai elől azonban becsúszva mentett Martínez, pedig a kapus biztos nem érte volna el a labdát.

Ez gyors volt!

Máris cserére szánta el magát Thomas Thomasberg, félóra után lekapta a pályáról a látványosan szenvedő Akildsent és Simsirt küldte be a helyére, hogy megerősítse a középpályát.

Olvasói sztorik