Magyar foci

Három perc alatt hátrányba került a Szpari egy kapitális kapushibából

A Puskás Akadémia vasárnap este 3-1-re legyőzte a Nyíregyháza Spartacust.

Már a harmadik percben előnybe került a felcsúti együttes, mivel Fejér Béla elképesztő nagyot hibázott. A vendégek kapusa bizonytalanul jött ki egy előre ívelt labdára, amit a sokkal harciasabban érkező Nagy Zsolt a saját testi épségét sem féltve elvitt és Komáromi Györgynek tett le. Tuti helyzet, azonnali vezetés.

Ez aztán meg is adta a kellő önbizalmat ahhoz, hogy megduplázza előnyét a PAFC, egy szép támadás végén megint Nagy gurított középre, Jonathan Levi pedig kapásból, ballal lőtt a léc alá 12 méterről. Persze nem hagyta magát a Szpari, a második félidőben pedig összejött a szépítés is. Nagy Barnabás a bal oldalon egy megkerülős csellel megverte emberét, majd tökéletesen tekert középre, Beke Péternek csak bele kellett tennie a fejét a labda ívébe.

Kitámadott a Nyíregyháza egy egyenlítő találat reményében, de a felcsútiak sokkal veszélyesebb támadásokat vezethettek ebből, a 90. percben pedig jött is a baj, Lamin Colley-t pont a tizenhatos csücskén, de még éppen belül buktatta Alaxai Áron. A megítélt büntető pedig Jakub Plsek higgadtan begurította. Ezzel a Puskás Akadémia bebiztosította győzelmét és az első három meccsén kilenc pontot gyűjtött.

Végeredmény – NB I, 3. forduló

Puskás Akadémia FC-Nyíregyháza Spartacus FC 3-1 (2-0)
Pancho Aréna, 921 néző, v.: Bognár T.
gólszerzők: Komáromi (3.), Levi (35.), Plsek (92., 11-esből), illetve Beke (64.)
sárga lap: Favorov (44.), illetve Farkas (28.)

Olvasói sztorik