Magyar foci

Két piros lap, mutogató gyúró, maratoni hosszabbítás – őrült meccsen nyert a Paks

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Egészen elképesztő végjáték után nyert 3-0-ra a Paksi FC szerdán, az FC Mornar Bar elleni Konferencia Liga-selejtezőn.

A montenegrói ellenfél rendkívül kellemetlennek bizonyult, de nem a futballtudása miatt, hanem a sportszerűtlen húzásaik miatt. Ennek meg is lett a jutalma, a 40. percben videózás után azonnali piros lapot kapott Chris Ondong Mba, aki megtaposta Vécsei Bálintot. Térfélcsere után sikerült is kihasználni az emberelőnyt, Windecker József fejese ugyan még kimaradt, de a visszaívelt labdáját Böde Dániel fejelte a kapuba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Ezután Márkó Djurisic magánszáma jött, előbb sárga lapot kapott a gól miatti reklamálásért, majd három perccel a találat után lekönyökölte Windeckert, így mehetett ő is zuhanyozni. Kettős emberelőnyben sem sikerült jobban felőrölni a montenegrói védelmet, a 76. percben még tizenegyest reklamált a Paks, majd Darko Zoricot ápolták rettentő sokáig. Megjelent a hordágy, amire Zoric mágikusan meggyógyult, a hazai közönség pedig nagy pfújolásba kezdett.

Az igazi forradalmi hangulat akkor jött azonban, amikor a lecserélt Zoric belerúgott dühében egy szotyis zacskóba, ami eltalálta a Mornar gyúróját, aki persze újra elterült és hosszasan kellett istápolni őt is. Mit ad ég, ő is vissza tudott ülni a kispadra, de előtte azért káromkodva pörölt a közönséggel és a nemi szervét fogdosva jelezte, hogy mi a véleménye a kialakult helyzetről.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Cirka tíz perc elszállt így a meccsből, pontosan ennyi hosszabbítást is ítélt meg a játékvezető. Akadt még izgalom ebben is, Ötvös Bencét ugyanis a tizenhatos vonalán buktatták, amit videózás után büntetőnek ítéltek a bírók. Ezt Szabó Bálint higgadtan értékesítette.

Vasvári Tamás / MTI Dzmitri Dzmitrju játékvezetõnek sok dolga volt a meccsen, de sokat segített neki a VAR is.

Úgy tűnt, a Mornar nem számított rá, hogy a Paks nem csak passzolgat egy picit a hármas sípszó előtt, ezt kihasználva Zimonyi Ádám védők mögé passzolt labdájából Tóth Barna használta ki, aki becsúszva lőtt a hosszú alsóba. A végeredmény így 3-0 lett, amely megérdemelt, de biztos sokáig beszédtéma lesz még a mérkőzés alakulása.

A mérkőzés statisztikája.
Olvasói sztorik