Magyar foci

A Paks győzelemmel esett ki az Európa Liga selejtezőjéből

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A Paksi FC csütörtökön 2-0-ra nyert a Corvinul Hunedoara vendégeként, de kiesett az Európa Liga 1. selejtezős körében.

A megsemmisítő, 4-0-s hazai vereséget követően igen harciasan lépett fel Bognár György együttese, az első perctől kapujához szögezte ellenfelét a Paks. A kezdeti megilletődöttség után viszont nagyon stabilan védekezett a hazai csapat egészen a 28. percig. Ekkor Könyves Norbert kapott egy jó labdát, becsapott egyszerre két védőt is, majd a kapus mellett is eltolta a labdát és az üres kapuba lőtt.

Kiváló egyéni teljesítmény volt, ám a videobírós ellenőrzés azt állapította meg, hogy icipicit előrébb volt Könyves lába az indításnál, így les miatt elvették a gólt. Szó szerint centiken múlt.

A félidőben próbálta tartani a nyomást a Paks, de a kontrák is veszélyesek voltak, a hajrában Szappanos Péter óriási védéssel tartotta a gól nélküli eredményt. Térfélcsere után visszább vett a letámadásból a magyar csapat, de igyekezett előre a gólért. Nagy helyzetek azonban sokáig nem adódtak, főleg azért, mert a paksiak utolsó passzai, átvételei, megoldásai nem sikerültek jól.

A hajrában aztán egy nagy Corvinul helyzet után érvényes gólt szerzett a Paks, Papp Kristóf fejesét bravúrral védte Stefan Lefter, majd Böde Dániel első ismétlését egy védő blokkolta, mielőtt a második Böde-lövést is hárította volna Lefter. Az elképesztő védések után azonban Könyves megpattanó átlövése utat talált a kapuba a 78. percben.

Nem sokkal később Windecker József került óriási helyzetbe, de a védője elpiszkálta a labdát. A gól kicsit későn érkezett meg, de még a 89. percben sikerült növelni az előnyt, Osváth Attila beívelését Böde fejelte közelről a kapuba. Ezzel a győzelmet legalább megszerezte a Paks, de a továbbjutásra nem volt reális esélye.

A Paks ezzel búcsúzott az EL-től, az európai Konferencia Liga-selejtezőkben pedig a ciprusi Larnaca, vagyis Gyurcsó Ádám csapata ellen folyathatja nemzetközi szereplését.

Európa Liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó

Corvinul Hunedoara  – Paks 0-2 (0-0)
Gólszerző: Könyves (78.), Böde (89.)

Továbbjutott a Corvinul Hunedoara 4-2-es összesítéssel.

Olvasói sztorik