Magyar foci

„Hiányzott a szív, az akarat és az agresszió, ennek a címeres mezben pedig nem szabadna megtörténnie”

A magyar női labdarúgó-válogatott 4-1-re kikapott a törököktől az Európa-bajnoki selejtező B ligájának hatodik fordulójában, így harmadikként jutott tovább csoportjából.

A magyarok az áprilisi odavágón 2-1-es vereséget szenvedtek Isztambulban, kedden Gyirmóton jól kezdtek, két komoly helyzetet is kialakítottak, de a 14. percben egy hosszú indításból mégis a törökök szerezték meg a vezetést. A folytatásban szabadrúgásból ugyan betaláltak a magyarok, de a játékvezető visszafújta az esetet, így a szünetig maradt az egygólos török vezetés. A fordulás után kétszer is hibázott a magyar védelem, ennek eredményeként 3-0-s hátrányba került. Ugyan Kaján Zsanett szépített, végül a törököké lett az utolsó szó, mivel egy szabadrúgásból a negyedik török gól is megszületett.

Elméletben és az edzéseken működött minden, de sajnos most nem tudtuk kivinni azt a tudást a pályára, hiányzott a szív, az akarat és az agresszió, ennek a címeres mezben pedig nem szabadna megtörténnie. Ilyen a futball, egyszer fenn, egyszer lenn, most sajnos megjárjuk a poklot, de ebből tudunk majd építkezni.

Vissza kell nézni a mérkőzést, mert szerintem sok tanulságot tudunk majd levonni belőle, megyünk tovább és próbálunk javítani”

– mondta az M4 Sportnak Kaján.

A magyarok ezzel csoportjuk harmadik helyén zártak. Mivel a B ligában szerepel a magyar csapat, a négyeséből nem tud közvetlenül kijutni az Eb-re kijutni. A négy csoportgyőztes és a két legjobb második keresztbe játszik ugyanezen liga két rosszabb másodikjával és négy harmadikjával. A továbbjutókra még egy párharc vár, már az Eb-részvételért.

Olvasói sztorik