Magyar foci

Varga Barnabás: Semmire sem emlékszem, de örülök, hogy ennyivel megúsztam

Koszticsák Szilárd / MTI
A sérülés pillanata.
Koszticsák Szilárd / MTI
A sérülés pillanata.

Varga Barnabással készített interjút a Ferencváros stábja, miután hazatért a szülőfalujába, Szentpéterfára.

A magyar válogatott csatára Skócia ellen szenvedett arccsonttörést, miután ütközött az ellenfél kapusával. A támadó percekig borzasztó állapotban feküdt a földön, végül mentő vitte egy Stuttgarthoz közeli kórházba, ahol aztán profi ellátást kapott.

Semmire sem emlékszem. Az első emlékem a mentőből van, onnan is csak pár perc van meg, de a kórházból már majdnem mindenre emlékszem. Arra sem emlékszem, hogy kommunikáltam volna a pályán az orvosokkal. De magára a mérkőzésre emlékszem. Az első pár nap nehezebb volt, de hálás vagyok a doktornőnek, hogy ilyen jó munkát végzett

– mesélte Varga a Fradi stábjának.

A futballista barátnője azt is elmondta, hogy ők még annyit sem tudtak a helyszínen, mint a televízió nézői, így aztán amint lehetett, azonnal mentek utána a kórházba. A sérüléssel kapcsolatban Varga elárulta, hogy visszanézte a videókat a történtekről.

„Párszor már visszanéztem az esetet. Nem rettenek el az ilyenektől, ez benne van a fociban. Annyira nem hat meg a dolog, de örülök, hogy ennyivel megúsztam, aztán majd folytatjuk tovább.”

Varga szerint a teljes felépülés fél évig tart majd, de augusztusban már végezhet komolyabb edzéseket. A teljes felépülésig viszont maszkot kell hordania, viszont ezzel pályára léphet.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik