Magyar foci

Megszűnik a Szombathelyi Haladás Kft.

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A Szombathelyi Haladás Kft-nek nincs már igazolt labdarúgója, és az NB III-as nevezést is visszavonta. Ideális esetben a Haladás VSE vagy az Illés Akadémia kaphatja meg az utóbbit.

Megtartotta utolsó taggyűlését a Szombathelyi Haladás Kft.. Ezt követően az alábbi közlemény jelent meg az NB II-ből kizárt klub honlapján.

„A mai volt az ügyvezető igazgató Szántó Erzsébet utolsó hivatali napja és mivel a taggyűlés nem választott helyette új ügyvezetőt, a cég hivatalos képviselő nélkül maradt. Lemondott a felügyelőbizottsági tagságáról a többségi tulajdonos Haladás Marketing Kft. képviselője, Homlok Tibor [Homlok Zsolt testvére] is és az önkormányzat delegáltja, Unger Richard. Az Illés Akadémia delegáltja már korábban lemondott.

A taggyűlésen egyértelművé vált, hogy a Szombathelyi Haladás Kft-nek nincs már igazolt labdarúgója. Eldőlt az is, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. visszavonja NB III.-as nevezését

– olvasható a klubhonlapon, utóbbihoz pedig hozzáfűzték, hogy ideális esetben a Haladás VSE, vagy az Illés Akadémia kaphatná meg a harmadosztályú indulási jogot. Az ugytudjuk.hu megjegyzi, mivel a cég hivatalos képviselő nélkül maradt, ez azt vonja maga után, hogy elkezdődik annak felszámolása.

Bár a pályán kiharcolta a bennmaradást a Haladás, a szezont már úgy fejezte be, hogy az MLSZ első fokon nem fogadta el a klub licence kérelmét. A Hali ezt követően megtette a hiánypótlást, de május 10-én is elutasították a kérelmet, majd másodfokon is helyben hagyták a döntést.

A szombathelyi együttes, amely legjobb eredményeként a 2008/09-es idényben bronzérmes volt az NB I-ben, 2019-ben búcsúzott az élvonaltól. Az utolsó hazai bajnokin a helyieket kérdeztük, mit szólnak a csapat körüli történésekhez.

Kapcsolódó
„Ami a Haladással történik, az a magyar futball problémája”
A Szombathelyi Haladás szezonbeli legnehezebb meccsét nem az NB II-ben, hanem a pályán kívül játszotta, és veszített: eldőlt, hogy a klub nem kap licencet a másodosztályra. Történet hűségről, reményről, Haladásról.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik