A Puskás Akadémia játék nélkül juthat tovább a Konferencia Ligában?

Rendkívül komoly problémákkal küzd az ukrán csapat, nem biztos, hogy ki tud állni.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy ki tud-e állni a Puskás Akadémia ellen a Dnyipro-1 labdarúgócsapata.

A Nemzeti Sport szúrta ki, hogy a sport.ua beszámolója szerint kudarcba fulladt a befektetőkeresés, így csődbe ment a klub. A portál szerint a játékosoknak és a stábtagoknak is azt ígérték, a teljes bérüket kifizetik, de végül csak töredékét kapták meg az érintettek. A csapat egyébként edzőtáborba sem utazott el, sőt mindenki szabadon igazolhat, ahová szeretne.

A sport.ua szerint olyannyira megszűnt az egyesület, hogy már olyan vezetője sincs, aki bejelenthetné a megszűnést.

Ha mindez igaz, akkor a Puskás Akadémia egy U17-es csapat ellen találhatja szemben magát, vagy az sem kizárt, hogy játék nélkül juthat tovább. Az igazság kedvéért jegyezzük meg, hogy a hivatkozott portál nem tartozik a legmegbízhatóbb források közé, ugyanakkor történetesen a Dnyipro-1 valóban a megszűnés felé sodródik egy ideje.

Amit tényként rögzíthetünk, hogy komoly anyagi gondjai vannak az ukrán csapatnak és nincs rá garancia, hogy le tudja játszani a Konferencia Liga-meccseit. A párharc mérkőzéseire július 25-én és augusztus elsején kerül sor a tervek szerint. A hír kapcsán megkerestük a Dnipro-1 csapatát is kérdéseinkkel, cikkünket a válasz ismeretében frissítjük még.