Magyar foci

„Azt kívánom, nyugodjak meg kicsit” – Bölöni távozik az élvonalból kiesett csapatától

Loic Venance / AFP
Loic Venance / AFP

Bölöni László távozik a francia labdarúgó-bajnokságból búcsúzott Metz együttesétől. A 71 éves marosvásárhelyi szakember ezt az M1-nek árulta el.

Nem fogok ottmaradni, ez biztos. Egyelőre azt kívánom, hogy nyugodjak meg egy kicsit, hiszen fél évszázada benne vagyok a futballőrületben, ami hétről hétre óriási stresszel jár, sok-sok időt vesz el

– nyilatkozta Bölöni, akit díszpolgárrá avattak szülővárosában.

„Azt hiszem, van még mit adnom” – mondta jövőjével kapcsolatban, majd megjegyezte, élete a Dél-Franciaország, Budapest, Marosvásárhely háromszögben zajlik, majd kissé „morbidul, de humorosan” megjegyezte, utóbbi helyre egészen biztosan visszatér majd, hiszen itt van a sírhelye is.

Bölöni László a németországi Európa-bajnokságon szerepelt magyar válogatottról azt mondta, a csapat az elmúlt években remek eredményekkel örvendeztette meg a szurkolókat, az Eb-n azonban kicsit megcsúszott. Véleménye szerint a magyar csapat ugyan tízből négy alkalommal talán legyőzi például a német válogatottat, de a maradék hatban a rivális az esélyes. Szerinte a Svájc elleni csoportmeccset rossz filozófiával támadta meg az együttes, a németek ellen viszont tiszteletre méltó volt a hozzáállás, a skótok felett aratott siker pedig egy reményt adó, lelkes győzelem volt. Bölöni szerint jobb lett volna ezzel a találkozóval kezdeni az Eb-t.

Bölöni László kiemelte, a magyar csapat számára egy óriási lépés lenne, ha ki tudna jutni a világbajnokságra. A románokkal kapcsolatban azt mondta, alapvetően egy középértékű csapat, amely az Eb-n kihasználta az előtte adódó lehetőséget, és akár meglepetést is okozhat a hollandok elleni nyolcaddöntőben.

Kapcsolódó
„Ne kérdezzék ezt tőlem, mert megbántanak” – Bölöni a kiesés után
Elbukta az osztályozót, így visszatér a másodosztályba a Metz.
Olvasói sztorik