Magyar foci

Magyar futballedzőkkel erősített a ciprusi élvonal újonca

A ciprusi élvonalba frissen feljutott Enosis Neon Paralimniou két magyar edző szerződtetését jelentette be: Horváth Ferenc és Terjék Lajos a klub akadémiájának élén folytatja pályafutását.

Terjék nem ismeretlen a helyiek előtt, az Újpest, a Fehérvár és a Nyíregyháza egykori csatára egy izraeli kitérő után 2004-ben szerződött a klubhoz, ahol két évet töltött el. 2016-17-re visszaszerződött Fehérvárra, majd a következő tíz évet ismét Cipruson töltötte, 2017-es visszavonulásáig hét helyi csapatban is szerepelt.

A 32-szeres válogatott csatár Horváth Ferenc játékosként bejárta Európát, futballozott Belgiumban (Genk, Németországban (Cottbus), Spanyolországban (Almería), Poretugáliában (Estoril) és Skóciában (Livingston), végül osztrák alacsonyabb osztályban fejezte be az aktív játékot.

Edzőként többek között Pakson, Győrben, Fehérváron, Diósgyőrben és a Honvédnál dolgozott, legutóbb a Dunaújvárost irányította.

A Enosis Neon Paralimniou legnagyobb sikerét 1974-754-ben aratta, amikor bajnoki ezüstérmes volt, emellett négyszer jutott be a Ciprusi Kupa döntőjébe, de mindannyiszor kikapott.

Az előző bajnokságban a másodosztály alapszakaszának megnyerését követően a rájátszás harmadik helyén végzett, de ez is feljutást ért.

Kapcsolódó
Túlélésre játszik az NB III-ban a Dunaújváros, Horváth Ferenc is távozott
A feljutás volt a cél, de nehéz anyagi helyzetbe került a klub.
Olvasói sztorik