Magyar foci

Túlélésre játszik az NB III-ban a Dunaújváros, Horváth Ferenc is távozott

A bajnoki címért és a feljutásért szállt versenybe, az életben maradás lett az NB III Közép-csoportjában szereplő Dunaújváros célja a szezon további részére. Horváth Ferenc vezetőedző irányításával a harmadik helyen zárta az őszt a csapat, ám nehéz anyagi helyzetbe került a klub, felhalmozódtak a tartozások, és mivel ezeket rendezni kell, így Horváth és több rutinos játékos (a többi közt Csiki Norbert és Gosztonyi András) is távozott.

„Több idősebb játékos is szeretne valamilyen formában maradni, de minden bizonnyal döntő többségben a fiatalok kapnak majd nagyobb szerepet a tavasszal. Most próbáljuk meg kialakítani azt a játékoskeretet, amellyel nekivágunk a folytatásnak. Szeretnénk igazolni is, de a téli időszakban ez nem egyszerű feladat.

Mivel nincs nagyon más lehetőségünk az edzőkérdést házon belül oldjuk meg. Úgy néz ki, hogy rám marad ez a feladat. Természetesen juttatás nélkül.

Bár a megnövekedett energiaárak mellett nem egyszerű a helyzet, de az alapvető működés biztosított az utánpótlásban, ami biztosíték arra, hogy befejezzük ezt a bajnoki évet” – nyilatkozta a duol.hu-nak Dobos Barna, a klub ügyvezetője, aki azt is hozzátette, hogy támogatókat akarnak találni a felnőttcsapatnak és az utánpótlásnak is, és szeretnék, ha a városban nagyobb társadalmi szerepvállalás lenne a nagyobb vállalatok és a kisebb cégek részéről.

Ilyen körülmények között nem lehet más célunk, mint az életben maradás. A felnőttcsapatnak be kell fejeznie a szezont

– mondta Dobos.

A Dunaújváros jelenleg 27 ponttal van a veszélyzóna előtt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik