Élő Magyar foci

Vargáék bő húsz perc alatt elintézték Izraelt az Eb-főpróbán

Derencsényi István / MTI
Varga Barnabás: két gól, egy gólpassz
Derencsényi István / MTI
Varga Barnabás: két gól, egy gólpassz
A keddi, írországi vereséget követően alaposan megrázta magát a magyar labdarúgó-válogatott, amely az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésen sima, 3-0-s győzelmet aratott Izrael ellen Debrecenben.

Alig hat percet kellett várni az első hazai lehetőségre, Szoboszlai remek egyéni megmozdulás után elhúzott a jobb oldalon, centerezését pedig látványos mozdulattal vágta a keresztlécre Varga Barnabás.

Negyedóra sem telt el és megszerezte a vezetést a magyar válogatott, Bolla ívelt be jobbról a hosszú kapufánál helyezkedő Varga Barnabás irányába, a Ferencváros csatára pedig fejjel hozta helyzetbe az érkező Sallait, aki hat méterről a hosszú sarokba passzolta a labdát (1-0).

A 19. percben Szoboszlai és Bolla jobb oldali passzolgatását követően utóbbi nagyszerű testcsellel tartotta meg a labdát a védőjével szemben, majd az ötös sarkáról a túloldalon érkező Varga elé centerezett, akinek csak be kellett passzolnia a labdát a kapuba (2-0).

Újabb három perc múlva jött a harmadik: Sallai nagyszerű jobb oldalról érkező beadását bólintotta az izraeli kapuba a hosszú oldalon érkező Varga (3-0).

A félidő hajrájában a jobb combját fájlaló Stlyest le kellett cserélni, de a szurkolók talán még inkább a szívükhöz kaptak, amikor a csapatkapitány Szoboszlai a bal combját fájlalva cserét kért az 56. percben, az orvosi stáb pedig – még a pályán – ápolta is a Liverpool légiósát.

A cserék pályára lépésével megváltozott a meccs képe, Izrael felbátorodott és többször veszélyeztetett, gólt azonban nem kapott a hazai együttes. A hajrában ismét a magyar válogatott játszott fölényben, Nagy Zsolt a kapufát is eltalálta egyszer, de az eredmény a lefújásig már nem változott.

A magyar válogatott jövő szombaton kezdi meg szereplését a németországi Eb-n, amikor Kölnben az A csoport első fordulós meccsén a svájciakkal találkozik.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország – Izrael 3-0 (3-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion
v: Cláudio Pereira (portugál)
Magyarország: Gulácsi – Lang (Fiola, a szünetben), Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 41.), Kerkez (Nagy Zs., 78.) – Sallai (Gazdag, a szünetben), Szoboszlai (Csoboth, 57.) – Varga B. (Ádám, 57.)
Izrael: Glazer – Dasa, Hofmeister (Safuri, 30.), Shlomo, Arad (Nachmias, 30.), Gropper – Shamir (Gordana, 30.), Lavi, Kinda (Peretz, a szünetben) – Biton (Altman, 91.), Baribo (Melamed, 69.)
gól: Sallai (11.), Varga B. (19., 22.)
sárga lap: Sallai (32.), Kleinheisler (59.), Ádám (92.), illetve Gordana (52.)

Gulácsi védett

Szafuri lövését Gulácsi védte, ugyan kipattant róla a labda, de nem lett baj belőle.

Máris kettős csere

Ran Ben Simon szövetségi kapitány kettős cserére határozta el magát: Arad helyére Idan Nachmias állt be, míg Hofmeistert Ramzi Szafuri váltotta.

Izraeli lövés

Biton 25 méteres szabadrúgása elzúgott a léc fölött.

Ivószünet!

3-0 Varga

Ez már kiütés… ezúttal Sallai adott gólpasszt Vargának, aki 8 méterről szép gólt fejelt (3-0).

Nincs tizenegyes

Egy szép akció végén sallai kerülhetett volna helyzetbe, de Slomo tisztázott. A freiburgi csatár ugyan a földön maradt, de a játékvezető jelezte, ez nem büntető.

2-0 Varga

Itt a második, ezúttal Bolla gólpasszát Varga 4 méterről lőtte a hálóba (2-0).

Egy kis fejfájás

Sallai ütközött Araddal és Vargával, a fejét fájlalja, de tudja folytatni a mérkőzést.

1-0 Sallai

Bolla szép középre ívelésére a kapus nem jött ki, Varga visszafejelte a labdát, Sallai pedig lendületből érkezve a kapu bal sarkába talált (1-0).

Varga-kapufa

Szoboszlai jobbról tökéletsen adott középre, Varga lövése a lécen csattant, a visszapattanót pedig a földön fekve már nem tudta eltalálni.

Helyzetecske

Kis zavar a magyar védelemben, Dasza léphetett meg a jobb szélen, de középre gurítását elügyetlenkedte a csapattársa.

Rossz passzban

Az izraeli csapat az elmúlt időszakban nem volt topon: november óta öt mérkőzést vívott, mindössze Andorrát tudta legyőzni (2-0), és Svájccal ikszelt (1-1), ugyanakkor kikapott Koszovótól (0-1), Romániától (1-2) és idén márciusban Izlandtól (1-4).

Rossi ugyanakkor azt mondta, biztos benne, hogy az újjáalakuló izraeli válogatott ellen nehéz dolga lesz a csapatának.

„Az izraeli válogatott megújulási szakaszban van, új szövetségi kapitányuk van, sok az újonc, akik többnyire az izraeli bajnokságból érkeztek. Ezzel együtt biztos vagyok benne, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, az izraeliek mindent megtesznek majd, hogy méltóképpen képviseljék a hazájukat.”

Rossi: Kell az önbizalom

„Minden meccs eredménye számít, a felkészülési meccseké is, ezt mutatja, hogy az írországi vesztes mérkőzés után máris sokan megkérdőjelezték a csapat képességeit” – idézte Marco Rossi szövetségi kapitányt az Mlsz.hu portál.

Az olasz szakember szerint Izrael ellen győzni akarnak, hogy meggyőzzék magukat, valamint a szurkolókat.

Emellett el akarjuk kerülni a sérüléseket. Szükség van önbizalomra az Európa-bajnokság előtt

– fogalmazott.

Kiegyenlíteni a mérleget

Kedden a magyar válogatott 14 meccses veretlenségi sorozata szakadt meg, amikor Troy Parrott ráadásban szerzett góljával Írország 2-1-es győzelmet aratott.

Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai szombaton a debreceni Nagyerdei Stadionban tartják az Eb-főpróbáját az izraeli csapat ellen. Az örökmérleget ki lehetne egyenlíteni, az eddigi öt, egymás elleni mérkőzésen ugyanis egy magyar győzelem mellett két döntetlen és két izraeli siker jött össze.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik