Élő Magyar foci

Vargáék bő húsz perc alatt elintézték Izraelt az Eb-főpróbán

Derencsényi István / MTI
Varga Barnabás: két gól, egy gólpassz
Derencsényi István / MTI
Varga Barnabás: két gól, egy gólpassz
A keddi, írországi vereséget követően alaposan megrázta magát a magyar labdarúgó-válogatott, amely az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésen sima, 3-0-s győzelmet aratott Izrael ellen Debrecenben.

Alig hat percet kellett várni az első hazai lehetőségre, Szoboszlai remek egyéni megmozdulás után elhúzott a jobb oldalon, centerezését pedig látványos mozdulattal vágta a keresztlécre Varga Barnabás.

Negyedóra sem telt el és megszerezte a vezetést a magyar válogatott, Bolla ívelt be jobbról a hosszú kapufánál helyezkedő Varga Barnabás irányába, a Ferencváros csatára pedig fejjel hozta helyzetbe az érkező Sallait, aki hat méterről a hosszú sarokba passzolta a labdát (1-0).

A 19. percben Szoboszlai és Bolla jobb oldali passzolgatását követően utóbbi nagyszerű testcsellel tartotta meg a labdát a védőjével szemben, majd az ötös sarkáról a túloldalon érkező Varga elé centerezett, akinek csak be kellett passzolnia a labdát a kapuba (2-0).

Újabb három perc múlva jött a harmadik: Sallai nagyszerű jobb oldalról érkező beadását bólintotta az izraeli kapuba a hosszú oldalon érkező Varga (3-0).

A félidő hajrájában a jobb combját fájlaló Stlyest le kellett cserélni, de a szurkolók talán még inkább a szívükhöz kaptak, amikor a csapatkapitány Szoboszlai a bal combját fájlalva cserét kért az 56. percben, az orvosi stáb pedig – még a pályán – ápolta is a Liverpool légiósát.

A cserék pályára lépésével megváltozott a meccs képe, Izrael felbátorodott és többször veszélyeztetett, gólt azonban nem kapott a hazai együttes. A hajrában ismét a magyar válogatott játszott fölényben, Nagy Zsolt a kapufát is eltalálta egyszer, de az eredmény a lefújásig már nem változott.

A magyar válogatott jövő szombaton kezdi meg szereplését a németországi Eb-n, amikor Kölnben az A csoport első fordulós meccsén a svájciakkal találkozik.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország – Izrael 3-0 (3-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion
v: Cláudio Pereira (portugál)
Magyarország: Gulácsi – Lang (Fiola, a szünetben), Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 41.), Kerkez (Nagy Zs., 78.) – Sallai (Gazdag, a szünetben), Szoboszlai (Csoboth, 57.) – Varga B. (Ádám, 57.)
Izrael: Glazer – Dasa, Hofmeister (Safuri, 30.), Shlomo, Arad (Nachmias, 30.), Gropper – Shamir (Gordana, 30.), Lavi, Kinda (Peretz, a szünetben) – Biton (Altman, 91.), Baribo (Melamed, 69.)
gól: Sallai (11.), Varga B. (19., 22.)
sárga lap: Sallai (32.), Kleinheisler (59.), Ádám (92.), illetve Gordana (52.)

Háromgólos győzelem Izrael ellen két sérülttel

Már a 22. percben kialakult a végeredmény a Magyarország-Izrael mérkőzésen, amelyen Varga Barnabás két gólt szerzett, és adott egy gólpasszt Sallai Rolandnak az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési állomáson.

Vége, 3-0

Már a ráadáson túl védett Gulácsi egy szabadrúgást… ennyi, vége, 3-0!

Újabb helyzet

Csoboth jobbról tette középre a labdát, Ádám perdítését Glazer vetődve fogta.

Micsoda kapufa!

Csodálatos akció: Nagy Zsolt kapott pazar labdát Fiolától, és 14 méterről, balla egyből kapura emelt, de a bal kapufát találta el.

Csoboth fejese gyenge

Nagy beadását Csoboth fejelte kapura, de nem volt benne erő, a kapus könnyedén védett.

Kerkez befejezte

Még egy magyar csere, Kerkez helyére Nagy Zsolt állt be.

Mekkora helyzet!

Gazdag kapott egy ajándéklabdát, lecsapott egy gyenge hazaadásra, de az ötös sarkáról, izomból a kaput sem találta el…

Szafuri válasza

A másik oldalon Szafuri kínálta meg Gulácsit, aki vetődve mentett.

Egy kis zűrzavar

Volt egy kis zűrzavar és nyomás a magyar kapunál, végül Szafuri középre tartó lövését védte Gulácsi.

Sárga és sorfalbombázás

Gordana szerelte Kleinheislert és megindult a kapu felé, de a magyar középpályás utolérte és lerántotta. Sárga lap és szabadrúgás.

Biton vállalkozott, de a sorfalba bombázott.

Varga-próbálkozás

Varga került helyzetbe, de beadásnak és lövésnek is rossz volt a labdája, a kapus védett a jobb kapufánál.

Három csere a szünetben

Mindkét oldalon volt csere, a vendégeknél Kinda helyére Eliel Peretz állt be, míg a magyaroknál Sallai és Lang ment le, Gazdag Dániel és Fiola Attila érkezett.

Félidő

Ezt gyorsan elintézték a fiúk, Varga Barnabás két gólt és egy gólpasszt jegyzett – eddig könnyed játszadozás.

Szusszanjunk!

Styles megsérült, csere

Styles megsérült, a bal lábát ápolták, mindössze 41 perc jutott neki, a helyére Kleinheisler állt be.

Styles eltörte

Szoboszlai jobbról jobb külsővel adott középre, Dasza kibólintotta a labdát, de éppen Styles elé, ám a kapáslövését csúnyán eltörte.

Olvasói sztorik