Élő Magyar foci

Oda a veretlen sorozat, kikapott Írországban a válogatott

Niall Carson / PA Images via Getty Images
Niall Carson / PA Images via Getty Images
A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2-1-re kikapott Írországban. Marco Rossi csapata 14 veretlenül megvívott találkozót követően szenvedett ismét vereséget. Az írek első góljára még válaszolt Lang Ádám, de a 92. percben, egy magyar szöglet utáni kontrából a hazaiak eldöntötték a meccset. Az Eb-főpróba majd  Izrael ellen lesz Debrecenben.

Utolsó előtti felkészülési mérkőzését játszotta a németországi Európa-bajnokság előtt a magyar labdarúgó-válogatott. A szövetségi kapitány, Marco Rossi annyit már előre elárult, hogy Dárdai Márton kezd az Írország elleni, dublini összecsapáson, innentől kezdve pedig túl sok meglepetésre nem lehetett számítani az összeállításkor.

A magyar csapat a Gulácsi Péter – Lang Ádám, Willi Orbán, Dárdai Márton – Loic Nego, Schäfer András, Nagy Ádám, Kerkez Milos – Sallai Roland, Szoboszlai Dominik – Varga Barnabás tizeneggyel kezdett.

„Írország nagyon kemény ellenfél lesz, nehéz ellene játszani, ezt nemrégiben két topcsapat, a belgák és a svájciak ellen is megmutatta. Fizikailag nagyon erős, harcos csapattal találkozunk, amelynek játékosai az angol első- és másodosztályban szerepelnek. Nagy tempójú, intenzív meccsre van kilátás, és mivel az írek játékstílusa sokban hasonlít a skótokéhoz, hasznos meccs vár ránk, amely remek teszt az Eb előtt. Biztos vagyok benne, hogy lesznek nehéz pillanataink a mérkőzésen, fontos lesz, hogy miként tudjuk majd kezelni ezeket a pillanatokat” – mondta a hétfői sajtótájékoztatóján Rossi a mérkőzésről.

Mindezek után a mérkőzés hozta a klasszikus felkészülési hangulatot, nem pörögtek annyira a csapatok, magyar oldalon pedig érezhető volt, hogy senki sem akar Dublinban megsérülni. Többet próbálkozott a magyar válogatott, a labdát is többet birtokolta, csakhogy így is az írek kerültek előnybe: bealudt a védelmünk, Smallbone ívelése után Orbán nem ugrott fel, Idah pedig így üresen érkezett a kapunk elé és a hálóba fejelt.

Charles McQuillan/Getty Images

Mindez a 36. percen történt, a 40. percben már 1-1 volt az állás, Szoboszlai megpattanó lövését Orbán fejelte tovább, a hosszún érkező Lang pedig közelről a kapuba lőtt.

Ahogy Rossi ígérte, a második félidőt megkapta Dibusz Dénes, és beállt Botka is. Sokáig két Sallai-próbálkozást jegyezhettünk fel, majd cserélgetésbe kezdett mindkét szövetségi kapitány, ami miatt nem is nagyon alakulhatott ki folyamatos játék. Úgy tűnt, egy felejthető 1-1 lesz a vége, ám a 92. percben, egy magyar szöglet után Kleinheisler egy ír játékosba rúgta a labdát, amiből olyan kontrát indítottak a hazaiak, hogy ketten támadták Dibusz kapuját. Parrott végül nem passzolt, és ugyan Dibusz beleért a lövésébe, de a labda bepattogott a magyar kapuba.

Tizennégy veretlenül megvívott meccs után kapott ki ismét Magyarország.

Szoboszlai volt a meccs embere magyar oldalon.

Legközelebb szombaton, hazai pályán lép pályára a magyar válogatott, Debrecenben majd Izrael lesz az ellenfél, az lesz az utolsó felkészülési meccs az Eb előtt. Az Eb-n Svájc ellen kezd majd a magyar válogatott, a rivális kedden 4-0-ra legyőzte Észtországot.

Felkészülési mérkőzés

Írország-Magyarország 2-1 (1-1)
Dublin, Aviva Stadion, 29 424 néző, v.: Luis Godinho (portugál)

 

Írország: Kelleher – Coleman, Duffy (Scales, a szünetben), O’Shea – Doherty (O’Brien, a szünetben), Cullen (Knight, 79.), Smallbone, Brady (O’Dowda, 62.) – Azaz (Parrott, 62.), Idah (Obafemi, 71.), Szmodics

Magyarország: Gulácsi (Dibusz, a szünetben) – Lang (Balogh, 73.), Orbán, Dárdai – Nego (Botka, a szünetben), Schäfer (Styles, 71.), Nagy Á., Kerkez (Nagy Zs., 71.) – Sallai, Szoboszlai – Varga B. (Kleinheisler, 61.)

gólszerzők: Idah (36.), Parrott (92.), illetve Lang (40.)

sárga lap: Coleman (65.), Scales (78.), Szmodics (85.), illetve Szoboszlai (65.), Styles (90.)

Miéánk az első helyzet is

Nego játszotta meg Sallait, aki teljesen üresen vihette fel a labdát a jobb oldalon. Benézett, középre adott, a labda átszállt a középen állók feje fölött, Nego érkezett, de combbal találta csak el, így Kelleher könnyedén védett.

Ezt várják az írek

Kemény teszt lesz számunkra, de épp az ilyen mérkőzéseket szeretjük. Olyan keretet akartunk kialakítani, amely képes legyőzni Magyarországot

– mondta az írek kapitánya, John O’Shea.

TIM CLAYTON/CORBIS VIA GETTY IMAGES

Nagy sorozatban van a magyar válogatott

14 meccse nem sikerült ugyanis legyőzni Marco Rossi csapatát. Legutóbb az olasz válogatott tudott nyerni ellenük, még a Nemzetek Ligája-csoportkör zárófordulójában. Ebből a 14 meccsből kilencet megnyert a csapat hat döntetlen mellett, hat alkalommal pedig gólt sem kapott.

Dibusz is lehetőséget kap

Marco Rossi az M4-nek a meccs előtt elárulta, hogy a ferencvárosi kapus megkapja a második félidőt, ez az egyetlen előre eltervezett csere.

Szmodics az ír kezdőben

Sammie Szmodics nevét egy csapásra megtanultuk az év elején, miután híre ment, hogy Marco Rossi kinézte magának. Az angol másodosztály gólkirálya végül nem kapott meghívót a magyar csapat, az írek pedig azonnal behívták. Ő maga később úgy nyilatkozott, nonszensz, hogy egyáltalán hírbe hozták a magyar válogatottal.

Kapcsolódó
„Ez hülyeség!” – visszaszólt a magyaroknak az ír válogatottba meghívott csatár
Sammie Szmodics szerint semmi sem történt az esetleges válogatottsággal kapcsolatban.

Vajon ez az Eb-kezdőnk?

Igazból két nagy kérdés van a torna előtt: Gulácsi vagy Dibusz kezd-e a kapuban, és hogy a klubszezonban alig játszó Szalai Attila megkapja-e a bizalmat, vagy Dárdai Márton játszik a helyén. Hogy a mai meccs erre választ ad-e, az később derül ki, mindenesetre most így áll majd fel a csapat.

Gulácsi Péter – Lang Ádám, Willi Orbán, Dárdai Márton – Loic Nego, Schäfer András, Nagy Ádám, Kerkez Milos – Sallai Roland, Szoboszlai Dominik – Varga Barnabás

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik