Magyar foci

Mészöly Géza: Mindenki le akart beszélni, de szeretem annyira az Újpestet, hogy ez nem lehetett szempont

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Búcsúzóul még adott egy rövid interjút Mészöly Géza az Újpest FC-nek.

A lila-fehérek hétfőn közölték, hogy nem hosszabbítják meg a nyáron lejáró szerződését, így aztán távozni fog a februárban kinevezett vezetőedző. Tavasszal négy győzelem, egy döntetlen és kilenc vereség volt a mérlege, amiről azt mondta, akadtak benne mélypontok és emlékezetes pillanatok is. Kinevezéséről és távozásáról viszont nagyon meghatóan beszélt.

Kettős érzések kavarognak bennem, nyilván szomorú vagyok, hogy nem folytathatom ezt a februárban megkezdett kalandot, mely már a harmadik kinevezésem volt Újpesten – erre egyébként nagyon büszke vagyok –, de nagyon örülök, hogy megtörtént ez a pár hónap. Mindenki le akart beszélni arról, hogy elfogadjam ezt a felkérést, mert csak megégni lehet vele, de szeretem annyira az Újpestet, hogy ez nem lehetett szempont. Segíteni hívtak, ilyenkor jönni kell.

– mondta Mészöly.

A jövőre nézve nem konkrétumot nem tudott mondani, de elismerően beszélt az új vezetőségről és az is biztos, hogy a futballpályák közelében marad.

„Mindenképpen a futball környékén maradok, nem fogok eltávolodni, edző vagyok, ez a hivatásom. Az Újpestnek pedig bármikor, bármiben segítek, ha szólnak, ahogy eddig sem, úgy most sem fogok hezitálni, ha erről van szó Nagyon köszönöm azt a korrektséget és támogatást, amit az Újpest FC vezetőségétől, Benczédi Balázstól és Ratatics Pétertől kaptam az elmúlt hónapokban. Tényleg látom, hogy jó kezekbe került a klub, éjt nappallá téve dolgozik most is mindenki, hogy az elmúlt évek eredménytelensége ne történhessen meg újra, ha számítanak bármiben rám, én itt leszek.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik